Een keuken is voor veel mensen de plek waar een groot gedeelte van het gezinsleven zich afspeelt. Gezellig samen ontbijten in de ochtend, of aan het begin van de avond lekker samen koken en de dag doornemen. Als je de gelukkige bezitter bent van een ruime keuken, kan een keukeneiland extra waarde geven aan je keuken. Zo realiseer je op een praktische manier extra ruimte en is het makkelijker om veel zaken gescheiden te houden. Je kan daardoor je keuken efficiënt indelen en de beschikbare ruimte optimaal benutten. Een kook- of keukeneiland heeft echter veel meer voordelen.

DBKeukens2

Een kookeiland: luxe combineren met efficiëntie

Indien je toe bent aan een nieuwe keuken kun je de aanschaf van een kookeiland overwegen. Ook al is het idee van een kookeiland bijzonder prettig, niet elke keuken leent zich hiervoor. In algemene zin kun je ervan uitgaan dat je minstens moet beschikken over een oppervlakte van achttien tot twintig vierkante meter. Met een ruimte van een dergelijke omvang ben je er nog niet, ook bestaande obstakels, deuren, ramen en looppaden kunnen de plaatsing van een kookeiland bemoeilijken. Vraag je dus af of je woning zich leent voor een kookeiland.

De keuken als leefruimte

Het grootste voordeel van een kookeiland is dat het je in staat stelt om de keuken onderdeel te maken van de woonkamer. Doordat de keuken in feite uit twee delen bestaat, breek je als het ware het oude keukenconcept open en realiseer je een open ruimte waarbij het kookeiland een centrale plaats inneemt en automatisch overloopt in het eetgedeelte.

DBKeukens3

Een kookeiland, ideaal voor de netheid van de keuken

Hoe kleiner de keuken, des te groter de kans op rommel. Een kookeiland stelt je in staat om de keuken niet alleen efficiënt te gebruiken, het blijft ook netter. Doordat je het meeste werk in feite op het kookeiland verricht, houd je de rest netjes en blijft de keuken een aangename, opgeruimde uitstraling behouden.

Een complete keuken heeft meerwaarde

DB Keukens weet als leverancier van kwaliteitskeukens wat belangrijk is om optimaal te kunnen genieten van je nieuwe keuken. De jarenlange ervaring heeft een grote klantenkring opgeleverd die de werkwijze van DB Keukens met een 9.7 waarderen (website: Qasa). Sinds 1991 is DB Keukens bezig als leverancier van betaalbare keukens voor elk budget. Onder de bezielende leiding van Arjan van Dijke heeft dit familiebedrijf nu 6 vestigingen in Nederland zodat er altijd een showroom te bezoeken is. De unieke werkwijze, waarbij openheid en eerlijkheid voorop staan, zorgt voor een positieve kennismaking.

DBKeukens4

Een kookeiland voor meer vrijheid

Uiteraard kun je in je eentje gaan koken, het is echter veel gezelliger om dit met z'n tweeën te doen. Door de ruimte optimaal te benutten zal je elkaar nooit in de weg lopen. Zo kan je het kookeiland uitsluitend gebruiken voor de plaatsing van het kookgedeelte en de oven of magnetron in de kastenwand weg te werken.

Bepaal zelf de indeling

Hoe vaak gebeurt het niet dat je moeite hebt om al je spullen netjes op te bergen in de keuken? Als je gebruik maakt van een kookeiland bespaar je enorm veel ruimte en kan je zelfs meer kwijt dan je in de eerste instantie zou denken. Ideaal om die tweede pannenset fatsoenlijk op te bergen of om al je kruiden netjes bij elkaar te houden.

DBKeukens5