Een woning op zichzelf inrichten is niet zo ingewikkeld. Een paar meubels staan er zo in. Toch blijven de muren vaak gedurende lange tijd kaal. Muurstickers kunnen hier iets aan veranderen. Ook kan raamfolie de ramen wat meer beschutten. Het gaat hierbij om stickers die je bestelt, en vervolgens eenvoudig zelf aan de muur bevestigt. Dit kan zowel decoratief als functioneel zijn. Schilderijen kunnen vaak duur zijn en ook niet iedereen is fan van foto’s aan de muur. De stickers komen dan goed van pas om een woonkamer toch iets meer op te vrolijken. Mocht je het wel leuk vinden om foto’s aan de muur te hangen, maar weet je niet goed of je de lijst erbij wel mooi vindt, dan is er ook een mogelijkheid om zelf een sticker te maken met een foto daarop. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos omdat je dus zelf een ontwerp kunt maken. Daarmee kan je bijvoorbeeld ook een tekst laten printen op een sticker. Als er bijvoorbeeld een quote is die je erg aanspreekt, maar je kan er nergens in de winkels een mooi ontwerp van vinden, dan kun je deze tekst laten printen op een sticker en vervolgens plakken in je eigen huis.

Raamfolie op maat gemaakt

Daarnaast bestaan er niet slechts voor muren stickers, maar ook voor ramen. Deze stickers worden vaak gebruikt bij lage ramen, bijvoorbeeld op de eerste verdieping. Veel huizen hebben naast hun voordeur een stuk lang raam. Deze wil je natuurlijk wel eventueel kunnen bedekken. Als je dit niet bedekt kunnen voorbijgangers te pas en te onpas recht je woning in kijken. Raamfolie is hier een geschikt middel tegen. Het folie zorgt ervoor dat een voorbijganger niet zomaar naar binnen kan kijken. Toch hindert een stuk raamfolie de lichtinval niet. Er schijnt nog steeds evenveel licht naar binnen, dat is toch wel een belangrijk aspect. Daarnaast kun je door een stuk raamfolie vaak ook nog een soort schim zien. Op die manier kun je altijd nog een klein beetje iemand herkennen. Raamfolie wordt ook veel gebruikt op badkamers. In badkamers is het niet gebruikelijk om gordijnen op te hangen. Door het vele vocht in de kamer zullen de gordijnen kapot gaan. Daarom is raamfolie geschikt. Het is wel van belang dat er iets van dekking in de badkamer bestaat, omdat je er vaak schaars gekleed staat en daarbij ook niet graag hebt dat er iemand naar binnen kan kijken.

De soorten, maten en prijzen

Vrijwel alle stickers zijn op maat te maken. Afhankelijk van het bedrijf waar je de stickers wil aanschaffen, kun je aangeven in welke grootte je de sticker wenst. Een grotere sticker is uiteraard duurder dan een kleinere, omdat het een groter oppervlak betreft en daarmee dus meer materiaal. Er zijn ook verschillende materialen die gebruikt worden voor de stickers. Voor raamfolie, wordt een speciaal soort folie gebruikt waar je niet doorheen kan kijken. Verder worden voor bijna alle stickers plastic gebruikt. De kwaliteit van de stickers hangt ook zeer af van het bedrijf waar je het koopt. Kwalitatief goede stickers kosten vaak ook meer geld, maar goedkope stickers gaan vaak ook goed mee. Voor stickers op kinderkamers is het wel aan te raden om stickers te kopen van goede kwaliteit, aangezien kinderen nog wel eens de neiging hebben om stickers van de muur te trekken.