Het is belangrijk dat je huis goed beveiligd is. Wellicht woon je in een veilige buurt waar je niet snel aan beveiliging zou denken. Toch is het voor vrijwel elk huis aan te raden om iets van beveiliging rondom en in huis aan te schaffen. Je kan nooit met zekerheid vaststellen dat je huis geweerd is tegen een inbraak. Des te verstandiger is het om je huis te beveiligen door middel van bijvoorbeeld een bticino videofoon of een parlofoon. Beide werken zeer gunstig bij de beveiliging van een huis. De videofoon heeft daarbij natuurlijk de aanvullende functie dat deze precies kan zien wie er aanbelt en daarmee samenhangend uiteraard ook de wie er eventueel kan inbreken. Deze kan ook binnenshuis worden opgehangen. Een videofoon kan ook als babyfoon dienen. Op die manier kun je je kind in de gaten houden. Een babyfoon in een babykamer is essentieel. Kinderen zijn heel onvoorspelbaar, maar daarnaast is het ook een fijne manier om zelf te kunnen horen en zien wanneer de baby huilt. Kortom komen de videofoons in en rond het huis bijna overal gunstig voor.

Een parlofoon als alternatief

Ook is er een parlofoon. Het woord parlofoon stamt af van het Latijn. Letterlijk betekent parlo = praten en foon = horen. Je kunt dus degene horen die aan het praten is. Daarbij kun je bijvoorbeeld een parlofoon ophangen beneden aan de voordeur. Een bezoeker kan dan aanbellen, zijn of haar naam zeggen en vervolgens kun je de bezoeker naar binnen laten gaan. Het is heel makkelijk te gebruiken en ook zeer functioneel omdat je met de parlofoon eenvoudig iemands stem kunt herkennen. Het is dan ook niet altijd nodig om een videofoon aan te schaffen, als je hier bijvoorbeeld niet de middelen voor hebt. Toch werkt een parlofoon wel ontzettend handig en deze is al helemaal niet te missen wanneer je bijvoorbeeld in een appartement woont. Het is dan vaak niet te zien wie er aanbelt. Een parlofoon is dan absoluut geen overbodige luxe. Parlofoons zijn niet bepaald gunstig binnenshuis. Mocht je willen weten wat er in huis gebeurt, dan is een videofoon meer aan te raden. Binnenshuis kun je elkaar namelijk vaak wel horen, maar niet altijd zien.

De mogelijkheden met de toestellen

De parlofoons en videofoons hebben beide hun eigen functies. Ze komen in feite in allerlei verschillende soorten en maten. Bij een videofoon zit een beeldscherm. Hiermee kun je uiteraard degene bekijken die binnen wilt komen. In het geval van een inbraak is het bezit van een videofoon ook erg handig. Je hebt dan letterlijk de dader op beeld. Een parlofoon heeft geen beeldscherm, maar er komt net zoals bij de videofoon wel geluid uit. Daarmee kun je de persoon die binnenkomt goed verstaan. Daarnaast bestaan er videofoons en parlofoons met en zonder bedrading. Degene met bedrading zullen moeten worden aangesloten op elektriciteit. Degenen zonder bedrading werken vaak op batterijen. Batterijen moeten worden vervangen, maar daarentegen moet er voor bedrading een stopcontact aanwezig zijn. Het is dus eigenlijk de vraag waar je voorkeur naar uitgaat. Er zijn ontzettend veel soorten parlofoons en videofoons met elk nog hun eigen bijzonderheden. Om er zeker van te zijn dat je het juiste apparaat aanschaft, is het aan te raden om eerst na te gaan wat jouw huis nodig heeft.