Thuis duurzame energie opwekken is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Er zijn genoeg mogelijkheden om thuis hernieuwbare en duurzame energie op te wekken. Ben je benieuwd hoe je thuis hernieuwbare en duurzame energie monteert? Lees dan verder.  

Welke mogelijkheden zijn er?

De meeste mensen beginnen met het besparen van energie. Dit kan bijvoorbeeld al met het aanschaffen van een thermostaat die op ieder moment van de dag bijhoud hoeveel energie je op dat moment en over de hele dag hebt verbruikt. Een andere manier is om over te stappen naar elektrisch. Tegenwoordig doen veel mensen dit al en willen ze niet meer op gas koken, maar op een elektrische plaat. Ook het aanschaffen van led lampen kan ervoor zorgen dat je energie bespaart. 

Zonnepanelen

Veel mensen willen thuis energie besparen, omdat dit kosten bespaart op de energierekening, maar ook omdat het goed is voor het milieu. Hierom kiezen steeds meer mensen ervoor om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Daarnaast kun je met zonnepanelen zelf volledig overgaan tot het opwekken van hernieuwbare en duurzame energie. Met zonnepanelen kun je namelijk zelf duurzaam energie opwekken wat uiteindelijk ervoor zal zorgen dat je energierekening lager wordt. Toch is het laten plaatsen van zonnepanelen een grote investering. Het is daarom belangrijk dat je de juiste keuze maakt en goed nadenkt over waar je de zonnepanelen wilt laten plaatsen. Heb je een schuin dak? Zorg er dan voor dat de zonnepanelen met een zonnepanelen montagesysteem schuin dak worden geplaatst op een plek die zoveel mogelijk op het zuiden ligt. Daarnaast is het zonnepanelen montagemateriaal ook erg belangrijk bij het laten plaatsen van de panelen. 

De montage

De manier waarop zonnepanelen gemonteerd worden, hangt af van het type dak dat je hebt waar je de platen op wilt laten plaatsen. Heb je bijvoorbeeld een hellend dak, een plat dak of wil je ze in het dak laten plaatsen? Op een hellend dak worden de zonnepanelen bovenop de dakbedekking gemonteerd. Op een hellend dak kun je ook de meeste aantal zonnepanelen plaatsen. Wil je de zonnepanelen in het dak laten plaatsen? Dan wordt de bestaande dakbedekking vervangen door zonnepanelen. Op een plat dak worden de panelen eerst op steunen geplaatst en vervolgens op het dak gemonteerd. Bij een plat dak is het van belang om eerst na te kijken of het platte dak ook het gewicht van de panelen kan dragen.