Als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken kom je voor een aantal keuzes te staan. Zo is de keuze voor welke keukenopstelling je gaat een belangrijke beslissing. Misschien heb je nu een rechte keuken en wil je graag een kookeiland. Of wil je je u-vormige keuken vervangen voor een L-keuken. Iedere opstelling heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Een van de opstellingen waar je uit kunt kiezen is een parallel keuken. In deze blog hebben we alle voordelen van deze opstelling voor je op een rijtje gezet.

Wat is een parallel keuken?

Een parallel keuken is een opstelling die bestaat uit twee losse keukenblokken die recht tegenover elkaar worden geplaatst. De blokken lopen dus parallel aan elkaar. Het grootste voordeel hiervan is, is dat je in een kleinere ruimte toch genoeg werkruimte kunt creëren. Doordat de keukenblokken tegenover elkaar worden geplaatst ontstaat er namelijk een looppad. Dit is niet alleen praktisch, het oogt ook ruimtelijk.

Verschillende opstellingen

Een ander voordeel van een parallel keuken is de verschillende keukenopstellingen die je er mee kunt creëren. Je zou misschien denken dat deze keukens standaard bestaan uit twee even lange keukenblokken, maar dit kan variëren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor twee verschillende afmetingen, maar ook een kookeiland of schiereiland is mogelijk. Je plaatst het eiland dan tegenover het ander blok, waardoor de parallel opstelling behouden blijft. Wil je wel graag extra kastruimte, maar vind je extra werkruimte niet nodig? Kies dan voor een kastenwand in plaats van een keukenblok met werkblad.

Extra kast- en werkruimte

Een van de meest voorkomende wensen bij een nieuwe keuken is genoeg kast- en werkruimte. Doordat je bij een parallel keuken twee keukenblokken hebt, creëer je zowel extra kast- als werkruimte. Mocht je vooral meer werkruimte willen, dan kan je ook kiezen voor een parallel keuken met een kookeiland of schiereiland. Ben je op zoek naar meer kastruimte? Kies dan voor een keukenblok met kastenwand of alleen een kastenwand. Parallel keukens bieden dus vele mogelijkheden waardoor je deze volledig naar eigen wens kunt ontwerpen.

Direct de scherpste prijs

Heb je een parallel keuken op het oog? Laat dan in een van onze Kitchen4All winkels een 3D-ontwerp maken van je droomkeuken. Ben je tevreden over het ontwerp? Dan bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. We houden niet van gedoe en onderhandelingen over de prijs, daarom krijg je een transparante prijsopgave. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je geen twijfels hebt over je nieuwe keuken en bieden we je voldoende bedenktijd. Wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.