Eetkamerstoelen koop je natuurlijk niet wekelijks. Dit is meteen een hele investering die je graag zo lang mogelijk in huis houdt. Daarom is het belangrijk goed na te denken over de keuze van je stoelen. Zit je graag comfortabel in je eetkamerstoel? Moet je er een hele avond in kunnen vertoeven voor speciale gelegenheden? Hoeveel stoelen wens je aan je tafel? Allemaal vragen die je jezelf kan stellen bij het kiezen van je eetkamerstoelen. In dit blogartikel geven we je alvast 4 tips bij het uitzoeken van je stoelen.

Comfortabel zitten

Zit je graag comfortabel op een stoel met een zacht zitvlak? Kies van voor een comfortabele stoel waar je uren in kan vertoeven. Zo kan je ook nadenken of je graag armleuningen wenst bij je eetkamerstoel. Deze geven je extra zitcomfort, waardoor je ook heerlijk kan doorzakken op deze stoel. Overloop dus zeker eens het comfort van je stoelen zodat je al een heleboel vereisten kan uitsluiten. Dit maakt de zoektocht naar de ideale eetkamerstoel een heel stuk gemakkelijker.

Hoeveel plaats heb je nodig?

Heb je een tafel waar 12 personen rond kunnen plaatsnemen, maar heb je liever toch wat extra ruimte naast elke stoel? Sommige stoelen nemen namelijk iets meer plaats in beslag dan andere. Zo kan het natuurlijk ook zijn dat de ene stoel wel perfect met 12 rond je tafel past, maar van de andere, iets bredere stoel passen er maar 10 rond. Dit is ook een criterium dat je in je achterhoofd kan houden tijdens het kiezen van je stoel. Denk hierbij ook na hoeveel personen je het vaakst rond je tafel hebt zitten en hoeveel je er graag wil uitnodigen voor een etentje. Zo kan je voor iedereen een plaatsje voorzien in je nieuwe eetkamerstoelen.

Stijl en bekleding

Heb je al een bepaalde stijl in gedachte voor je eetkamerstoelen? Deze stijl kan je volledig matchen met de ruimte waarin ze staan. Zo vormt het allemaal één mooi geheel. Al een bepaalde soort bekleding in gedachte, maar vind je maar niet de juiste soort in deze stof? Bij Urban Sofa stel je zelf je ideale stoel samen. Zo weet je meteen dat het in jouw stijl past en heb je ook nog eens een unieke stoel in huis!

Gemakkelijk te onderhouden

Ook het onderhouden van je stoelen mag je niet vergeten. Houd daarbij zeker rekening wanneer je de stof en bekleding van je stoelen kiest. Houd je van de look van lederen stoelen? Bekijk dan zeker hoe je deze het beste kan onderhouden en of dit voor jou haalbaar is. Of ga je liever voor een stoffen eetkamerstoel? Lees je dan ook even in over het onderhoud ervan.