Ben je toe aan een nieuwe vloer, omdat de oude vervangen moet worden? Of heb je net een huis gekocht en vind je de huidige vloer niet mooi? Dan kun je op zoek gaan naar een nieuwe vloer. Door het grote aanbod, kan het lastig zijn om een goede vloer uit te zoeken die bij jouw woning past. Daarnaast moet de vloer ook passen bij de rest van het interieur en praktisch zijn. Ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de kleur van een nieuwe vloer? Lees dan verder en kom erachter!

Kleur van de muur

Bij het aanschaffen van een nieuwe vloer, is het belangrijk dat alle kleuren in huis bij elkaar passen. Dus ook de kleur op de muur. Ben je nog blij met de kleur op de muren van jouw woning? Dan is het goed om een vloer uit te zoeken die bij de kleur van de muren past. Je kunt natuurlijk ook voor een nieuwe kleur gaan en de muren opnieuw schilderen. Bedenk dus eerst of je een andere kleur op de muur wil of niet, want dat is erg bepalend voor de kleur van de vloer.

Kleur van de meubels

Als je gaat verhuizen is de kans groot dat je de muren opnieuw wil schilderen, dus dan hoef je geen rekening te houden met de kleur van de muren. Dat maakt het kiezen van de kleur van de vloer al een stukje makkelijker. Toch is het ook belangrijk om rekening te houden met de rest van het interieur, zoals de meubels. In de loop der jaren zal je waarschijnlijk allerlei meubels en accessoires hebben verzameld. Meubels zijn, net zoals de vloer, een investering en het is dus zonde om allemaal nieuwe meubels aan te schaffen. Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe vloer is het verstandig om een moodboard te maken van de meubels en accessoires en daarmee naar de winkel te gaan. Een expert kan jou op deze manier een beter advies geven.

Laat je inspireren

Nu je weet waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de kleur van een nieuwe vloer, kun je inspiratie op gaan doen. Een nieuwe vloer koop je niet zomaar, dus het is belangrijk om er goed over na te denken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van Stile Floors en ontdek het assortiment.