Ben jij opzoek naar een kantoorinrichting die aansluit bij jouw bedrijf of organisatie en moet het luxe uitstralen? Dan kun je kiezen voor een luxe kantoorinrichting. De inrichting van een kantoor is het visitekaartje voor alle bezoekers, en met een luxe uitstraling wordt het een heel mooi visitekaartje. Comfort en kwaliteit zijn de twee belangrijkste factoren wanneer je een kantoor op een luxe manier wil inrichten. Hoe je dit precies doet leggen we graag uit! 

Een luxe kantoor

Een luxe inrichting van het kantoor springt direct in het oog door de vele details en de afwerking van hoge kwaliteit. Alles moet goed zijn en de verschillende items moeten synergie hebben. Door extra veel tijd en moeite te besteden aan de inrichting voelen klanten en personeel ook dat ze in een luxe kantoor werken. Omdat de eerste indruk veruit de belangrijkste indruk is, raden wij aan hier goed over na te denken. Een slechte eerste indruk raak je niet zomaar kwijt, terwijl een goede eerste indruk mag blijven hangen.

Bedrijven doen tegenwoordig alles om maar zoveel mogelijk uit te blinken en boven de concurrenten te staan, de inrichting van het kantoor is een mogelijkheid om dit onderscheid te maken. Een potentiële werknemer of klant zal bij een redelijk gelijk aanbod toch waarschijnlijk kiezen voor het mooiere kantoor. Elke keer dat je het pand van het luxe kantoor binnen loopt is het weer een klein feestje. Al met al zijn dit genoeg redenen om voldoende tijd te besteden aan de inrichting.

De kleuren van een luxe kantoor

Om een kantoor een luxe sfeer te geven is het belangrijk om te kiezen voor kleuren die hierbij aansluiten. Je kan het beste kiezen voor ton-sur-ton. Bij ton-sur-ton kies je voor één basiskleur en een aantal tinten van deze basiskleur. Door een kleurenpallet ton-sur-ton samen te stellen zorg je voor een luxe uitstraling. De basiskleuren bij zo’n pallet zijn wit, grijs, bruin en zwart, dit omdat deze kleuren rust uitstralen. Vervolgens vul je het kleurenschema nog aan met een warme kleur zoals donkerblauw, olijfgroen, okergeel of bordeauxrood. Elke kleur heeft eigen voor- en nadelen en het is handig dat deze kleuren aansluiten bij de identiteit van jouw bedrijf. Weet je niet zelf welke kleuren goed bij jullie identiteit past? Laat je dan adviseren door een professionele partij op het gebied van kantoorinrichting, zo kun je gemakkelijk een kleur vinden die aansluit bij jouw professionele inrichting.