Er zijn tegenwoordig ontzettend veel apparaten verkrijgbaar voor in de keuken. Waar we vroeger nog veel met de hand deden, daar hebben we nu een handig apparaat voor. Denk maar aan het maken van pesto. Dit deed je eerder altijd met een vijzel, gewoon met de hand. Nu stop je alle ingrediënten in de keukenmachine, en dat deze al het werk voor je. Het bespaart veel tijd, maar heb je het ook allemaal echt nodig?

Bekijk welke apparaten jij nodig hebt

Voordat je de hele winkel leegkoopt met tal van verschillende apparaten, is het een goed idee te kijken naar wat jij echt nodig hebt. heb je net een nieuwe woning en moet je daardoor nog alles aanschaffen voor je keuken? Dan zal het lijstje een stuk langer zijn dan wanneer je al veel dingen hebt staan. Keukenapparaten zijn ontzettend handig, maar nemen ook veel plek in. Heb je een kleine keuken, dan zou je hier dus wat op moeten verzinnen.

Sommige apparaten, zoals een blender of een melkopschuimer, nemen niet veel plek in en kunnen dus gewoon in de kast staan als je ze niet gebruikt. Een magnetron daarentegen, heeft meer een vaste plek nodig. Deze zet je dan ook het beste bovenop de koelkast of op een wandplak boven het aanrecht. Zo kun je er altijd bij, en neemt hij geen onnodige ruimte in op het aanrecht.

Apparaten schoonhouden

Bedenk je vooraf ook goed dat alle apparaten schoongehouden moeten worden. Nu is dat met een blender of koffiemachine geen probleem, en ook de magnetron is zo schoon als je dat netjes bijhoudt. Echter zijn er ook apparaten die wat minder makkelijk schoon te krijgen zijn, zoals frituurpannen. Bedenk je dus goed of je deze wel in huis wilt halen. Plaats hem in ieder geval zo dicht mogelijk bij een raam en zet deze altijd open tijdens het frituren. Gebruik je het apparaat regelmatig? Dan is het zeker aan te raden hem elke maand volledig schoon te maken en van nieuwe olie te voorzien.

Kijk ook altijd goed na of de onderdelen van de verschillende apparaten in de vaatwasser mogen. Dit scheelt je namelijk enorm veel tijd, want daardoor hoef je alleen de behuizing maar af te nemen. Je kunt je apparaten hier natuurlijk ook op uitkiezen. In het geval van een keukenmachine is het zo dat de meeste onderdelen vaak in de vaatwasser mogen, maar bij sommige merken is dat niet het geval.