Elke persoon die wakker wordt in de ochtend moet een badkamer routine hebben. Deze routine helpt je om je voor te bereiden op de dag die voor je ligt. Mensen werken meestal met een kraan om hun gezicht te wassen bij het betreden van de badkamer en gaan dan meteen door met andere badkamer activiteiten. Maar wat moet je precies doen? De beste ochtendroutine omvat deze aspecten en in deze exacte volgorde: wastafel activiteiten, gebruik van het toilet, lichaamshygiëne en weer terug naar de wastafel voor de laatste hand. Dit is de meest optimale volgorde waarin je deze activiteiten kunt uitvoeren, omdat het een goede hygiëne bevordert.

Wastafel

De wastafel is de eerste stop in de badkamer nadat je 's ochtends wakker wordt. Hier ga je je gezicht wassen en mondhygiëne verzorgen, zoals tandenpoetsen. Dit is ook de beste tijd om je gezicht te verzorgen met een wastafelspiegel. De mondhygiëne kan tijdens deze stap optioneel zijn, omdat sommige mensen hun tanden willen poetsen nadat ze een maaltijd hebben gegeten, terwijl anderen het eerder doen.

Het toilet gebruiken

Dit kan als optioneel worden beschouwd, aangezien elke persoon verschillende blaas- en stoelgang heeft. Je kunt het beste naar het toilet gaan nadat je de wastafel hebt gebruik. Op deze manier vermijd je het gebruik van je handen bij het wassen van je gezicht of het uitvoeren van verschillende mondhygiëne verzorgingen direct nadat je naar het toilet bent geweest. Daarnaast kun je het meteen opvolgen met een douche of bad voor een betere hygiëne.

Lichaamshygiëne 

In deze stap zul je gebruik maken van je douche. Dit is je belangrijkste routine in de ochtend. Je moet jezelf goed wassen en schoonmaken bij het uitvoeren van deze stap. Je kunt deze tijd ook gebruiken om te mediteren of na te denken over persoonlijke dingen, vooral als je onder de douche staat. Douches kunnen heel therapeutisch zijn als je bepaalde badkameraccessoires hebt, zoals systemen met temperatuurregelaars voor de douche.

2e Wastafel gebruik

Als je klaar bent met het nemen van een bad, kun je je weer afdrogen en weer richting de wastafel gaan. Hier kun je doorgaan met scheren als je een man bent. Dit is het perfecte moment om je te scheren, vooral als je een hete douche hebt genomen, omdat je huid zacht zal zijn voor het scheermes. Daarna kun je je haar drogen en kammen voor de wastafel spiegel voordat je daadwerkelijk de badkamer verlaat.