Het toilet is vaak maar een kleine kamer. Het is geen ruimte waar je heen gaat om te ontspannen, maar bent er wel meerdere keren per dag. Vaak wordt deze ruimte niet extra aangepakt, want veel mensen vinden dit niet nodig. Wil je toch graag je toilet verbeteren, dan hebben wij een aantal handige tips voor je om dat in een paar uur te regelen!

Zorg voor mooi sanitair

Het toilet verbeteren doe je door het sanitair aan te pakken. Het fonteintje in het toilet is vaak standaard, en de kraan meestal te klein. Dit zorgt er niet alleen voor dat de vloer altijd voorzien is van waterspetters omdat je je handen niet goed kunt wassen, maar ook voor een verminderde uitstraling. Gelukkig kan dit eenvoudig opgelost worden door een nieuwe fontein uit te zoeken en uiteraard een bijpassende kraan. Kijk goed naar de afmetingen van het toilet, zodat je weet hoe groot de fontein mag zijn, en zoek hier vervolgens een mooie kraan bij. Kranen zijn er tegenwoordig in allerlei afmetingen, zelfs inbouwvarianten zijn er verkrijgbaar.

Naast RVS kranen zijn deze er tegenwoordig ook in het zwart. Een mooie kleur, maar deze komt alleen tot zijn recht als de rest van het toilet hier ook op is afgestemd. Mooie donkere tegels helpen hierbij, maar ook de rest van de ruimte speelt mee. Laat het zwart bijvoorbeeld terugkomen in de toiletbril, of juist in de accessoires zodat het een geheel vormt.

Het juiste toilet uitkiezen

Naast de fontein kan het natuurlijk ook zo zijn dat je je irriteert aan het standaard toilet dat in de ruimte aanwezig is. misschien wil je wel graag een hangend toilet of een urinoir. De standaard toiletten zijn vaak staand en voorzien van vlakspoel. Tegenwoordig zijn de hangende toiletten met diepspoel echter meer aan te raden. Niet alleen beter, maar het staat ook een stuk mooier.

Kijk ook hierbij weer goed naar de afmetingen, want niet elk toilet is hetzelfde. Er zijn hele ronde toiletten verkrijgbaar, maar ook rechthoekige. Het is hierbij niet alleen belangrijk hoeveel ruimte je hebt, maar ook waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Decoratie in het toilet

Heel veel decoratie is er natuurlijk niet nodig in het toilet. Wel heb je bepaalde spullen die je graag in het toilet bewaard, maar die niet open en bloot hoeven te liggen. Mocht je er de ruimte voor hebben, dan kun je kiezen voor een fontein met een kast eronder. Hier kun je alle artikelen veilig in opbergen. Heb je deze ruimte echter niet, dan moet je wat anders verzinnen. Een smal kastje is een goed idee, maar een wandplank volstaat ook. Hier kun je vervolgens mandjes op plaatsen waar je je artikelen in kwijt kunt.