We weten allemaal dat een goede nachtrust belangrijk is om de volgende dag weer te kunnen presteren. Toch hebben veel mensen last van onrustige nachten, niet in slaap kunnen komen of veel draaien in hun slaap waardoor ze al vermoeid zijn bij het wakker worden. De tips uit dit artikel kunnen ervoor zorgen dat jij een meer comfortabele nachtrust hebt, en de volgende dag dus meer uitgerust wakker wordt.

Zorg voor rustgevende kleuren

Het is heel belangrijk dat je in de slaapkamer niet teveel felle kleuren of drukke prints hebt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je onrustig wordt of niet goed kunt ontspannen. Ga dus voor een mooie, natuurlijke kleur op de muur of iets in pasteltinten. Natuurlijk kun je met de accessoires wel voor iets fellere kleuren gaan, maar zorg er dan wel voor dat je hier niet teveel van gebruikt.

Ook de gordijnen spelen hierbij een rol. Het beste is het, om donkere gordijnen te gebruiken. Wil je liever lichte, omdat dit beter past bij de slaapkamer? Zorg er dan wel voor dat deze verduisterend zijn, zodat je kamer echt donker is op het moment dat je de gordijnen dichttrekt.

Wat ligt er bij jou op bed?

Een slecht matras kan zorgen voor rug-, nek- en hoofdpijn, en dus is het belangrijk een matras aan te schaffen die zich vormt naar je lichaam. Maar, dat is niet het enige waar je rekening mee moet houden. Ook je hoofdkussen kan voor de nodige ongemakken zorgen. Voor een zijslaper is het kussen namelijk anders als voor een buik- of rugslaper. Kijk dus goed of jouw kussen wel geschikt is voor de manier waarop jij slaapt.

En dan hebben we ook nog het beddengoed. Slaap jij met je partner onder één dekbed? Vaak kan dit er onbewust ook voor zorgen dat je minder goed slaapt, omdat jullie allebei bewegen in jullie slaap. Een beter idee is het dus, om te gaan voor een dekbed 140x200 voor jullie allebei. Jullie hebben dan allebei een eigen dekbed waardoor er minder ergernis is. Voor het beddengoed is het vooral belangrijk dat je stoffen gebruikt die jij aangenaam vindt.

Ruim je spullen op

De laatste tip ligt aardig voor de hand, maar wordt toch nog weleens vergeten. Zorg ervoor dat je slaapkamer is opgeruimd. Heb je een hoekje in je kamer waar je allerlei spullen neerlegt, en wordt die stapel steeds groter? Onbewust zorgt dit hoekje ervoor dat je niet goed kunt ontspannen, en dus is het een goed idee deze hoek op te ruimen. Ook rondslingerende kleding doe je het beste gelijk in de wasmand of berg je op in je kledingkast.