Een tuin is een verlengstuk van het huis en het is daarom belangrijk dat de stijl in de tuin aansluit op de stijl in het huis. Dit creëert een harmonieus geheel en zorgt ervoor dat je net zo graag in de tuin gaat zitten, als dat je in jouw woonkamer zit. Er zijn verschillende manieren om de stijl in de tuin aan te laten sluiten op de stijl in huis.

Materialen

Een van de manieren is door het gebruik van dezelfde materialen in de tuin als in huis. Als je bijvoorbeeld een moderne stijl in huis hebt, kun je overwegen om in de tuin ook moderne materialen te gebruiken, zoals: glas, staal en beton. Dit geeft een gevoel van continuïteit en zorgt ervoor dat de tuin een verlengstuk is van je huis.

Kleurgebruik

Een andere manier om de stijl in de tuin aan te laten sluiten op de stijl in huis, is door het gebruik van dezelfde kleuren. Als je bijvoorbeeld een rustige, neutrale kleurenpalet in huis gebruikt, kun je overwegen om in de tuin ook rustige en neutrale kleuren te gebruiken. Dit geeft een gevoel van harmonie en zorgt ervoor dat de tuin een verlengstuk is van het huis.

Vormen

Je kunt ook de stijl in de tuin aan laten sluiten op de stijl in huis, door dezelfde vormen te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een strakke, moderne stijl in huis hebt, is het belangrijk dat je in de tuin ook strakke, moderne vormen gebruikt. Wanneer je dan vanuit de woonkamer de tuin inkijkt, loopt alles perfect in elkaar over.

Accessoires

Tot slot kun je de stijl in de tuin aan laten sluiten op de stijl in huis door dezelfde accessoires te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een landelijke stijl in huis hebt, kies dan in de tuin ook voor landelijke accessoires, zoals: bloempotten, tuinornamenten en meubels.

 

 

 

Al met al zijn er dus verschillende manieren om de stijl in de tuin aan te laten sluiten op de stijl in huis. Het gebruik van dezelfde materialen, kleuren, vormen en accessoires kan ervoor zorgen dat de tuin een harmonieus geheel vormt met je huis en een gevoel van continuïteit creëert. Bekijk van der Garde voor meer informatie en inspiratie voor jouw tuininrichting.