Heb jij een garage en ben je toe aan nieuwe garagedeuren? Dan zijn kunststof garagedeuren wellicht wel een goede optie voor je. Een kunststof garagedeur is, zoals de naam het al zegt, een garagedeur van kunststof. Deze kunststof garagedeuren zijn vergeleken met aluminium- en houtendeuren een stuk goedkoper. Daarnaast zijn er nog een paar andere voordelen van kunststof garagedeuren. Benieuwd naar deze voordelen? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je er alles over!

De voordelen van een kunststof garagedeur

Als je toe bent aan een nieuwe garagedeur, dan is het logisch dat je verschillende deuren met elkaar wil vergelijken. Er zijn natuurlijk erg veel verschillende soorten garagedeuren en hierdoor kan vergelijken knap lastig zijn. Wil je een hele luxe garagedeur of heb je liever een goedkope garagedeur? Om het je wat makkelijker te maken hebben we een aantal voordelen en redenen onder elkaar gezet van kunststof garagedeuren. Op deze manier kun jij makkelijker vergelijken en uitzoeken of een kunststof garagedeur op maat goed bij jouw woning past.  

De voordelen van kunststof garagedeuren zijn:

1.      Duurzaam

Kunststof garagedeuren zijn ten opzichte van andere deuren erg duurzaam. Dit komt doordat ze een lange levensduur hebben. Ook hebben ze weinig tot geen onderhoud nodig. Wat je bijvoorbeeld bij een houtendeur wel hebt. Denk hierbij aan het opnieuw schilderen van de deur of rotting wat in het hout optreedt. Daarnaast kunnen de meeste kunststof garagedeuren na gebruik gerecycled worden. Hiervan worden dan weer andere kunststofproducten van gemaakt.

2.      Isolatie

De isolatie van een kunststof garagedeur is ten opzichte van andere garagedeuren erg goed. Dit zul je merken op je energierekening, want een kunststof garagedeur houdt de warmte een stuk beter binnen dan bijvoorbeeld bij een houten deur. Ook werkt de isolatie van een kunststof garagedeur geluiddempend. Op deze manier creëer je geen geluidsoverlast als je in je garage aan het werk bent.

3.      Relatief goedkoop

Een kunststof garagedeur is vergeleken met andere garagedeur varianten een stuk goedkoper. Denk hierbij aan garagedeuren die gemaakt zijn van hout of aluminium. Des al niet te min is de kwaliteit van een kunststof garagedeur minstens net zo hoog als die van bijvoorbeeld een houten of aluminium garagedeur. Er zijn super veel dessins en je kunt bijvoorbeeld ook een houten of aluminium reliëf nemen en hierdoor heeft de deur dezelfde uitstraling als bovenstaande varianten. Ook heeft een kunststof garagedeur een lange levensduur en hierdoor heeft een kunststof garagedeur niet tot nauwelijks onderhoud nodig. Hierdoor bespaar je ook kosten.