Een opslagruimte huren kan voor veel mogelijkheden een ware uitkomst zijn. Wanneer er een verbouwing op de planning staat in je woning of bedrijf bijvoorbeeld, maar ook wanneer je gaat verhuizen of gaat samenwonen en je eigen meubels nog niet direct weg wilt doen. Het huren van de ruimte is het moeilijkste niet, dat is zo gedaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je alles ook weer terug kunt vinden? Wij geven je in dit artikel een aantal tips voor het indelen van de opslagruimte.

Stapel de dozen op

Een opslagruimte huren vraagt wel om wat nadenkwerk. Zo doe je er goed aan voor jezelf op te schrijven wat er allemaal gestald moet worden, zodat je een schatting kan maken van de benodigde ruimte. Een kleine box is handig voor de administratie van je bedrijf of een paar dozen met spullen uit je kindertijd, maar heel veel meer kan daar niet in.

Als je dan de benodigde ruimte hebt bepaald, doe je er goed aan de kleine spullen zoveel mogelijk in dozen in te pakken. Deze zijn namelijk eenvoudig te stapelen, waardoor ze geen extra ruimte innemen. Denk er wel over na wat je er in stopt, want spullen die je binnen korte tijd misschien nog nodig hebt, plaats je het beste voorin de box.

Grote meubels

Grote meubels, zoals een bankstel, dressoir of een bureau, plaats je bij voorkeur rechtop in de opslagruimte. Dit scheelt namelijk ontzettend veel vloeroppervlakte, waardoor er veel meer in de box terecht kan. Bovendien is het voor veel grote meubels ook nog eens beter om ze rechtop neer te zetten. Denk hierbij niet alleen aan een kast, maar bijvoorbeeld ook de koelkast, een grote spiegel, staande lamp of een kostbaar schilderij.

Je zou eventueel kasten kunnen demonteren zodat er meer ruimte is. is dit niet mogelijk, of heb je genoeg ruimte waardoor dit niet nodig is, gebruik de kast dan zeker ook als opslagruimte. In een kledingkast kun je vaak wel een paar dozen kwijt, en in een kast of koelkast kan makkelijk wat speelgoed opgeborgen worden.

Zorg dat je overal bij kunt

Probeer ervoor te zorgen dat je altijd bij alle spullen kunt komen, mocht dit nodig zijn. Heb je een grote opslagruimte gehuurd, kijk dan of het mogelijk is iets van een gangpad te maken. Daarnaast is het een goed idee de spullen die je het eerste nodig hebt, voorin de box te zetten. Op die manier weet je namelijk precies waar het staat, en kan het zo gepakt worden zonder dat alle andere spullen er eerst uitgehaald moeten worden.