Het verduurzamen van onze woningen is tegenwoordig een belangrijk onderwerp, Zowel voor het milieu als voor onze portemonnee. Een van de meest effectieve manieren om energie te besparen is door het vervangen van oud enkelglas ramen door energiezuinig isolatieglas. Als je in Arnhem of omstreken woont, heb je geluk, want er zijn professionele glaszetters die je kunnen helpen bij deze belangrijke stap naar een duurzamere woning. Maar niet getreurd! Ook in de rest van Nederland zijn vakkundige glaszetters te vinden!

Waarom je woning verduurzamen met glasvervanging?

Het enkel glas vervangen door isolatieglas biedt talloze voordelen. Ten eerste vermindert het energieverlies drastisch, waardoor je energierekening aanzienlijk zal dalen. Het isolatieglas houdt warmte binnen tijdens de winter en houdt het binnen koeler in de zomer, waardoor je minder afhankelijk bent van verwarming en airconditioning. Dit leidt tot een verlaging van je CO2-uitstoot, wat een positieve bijdrage levert aan het milieu en de strijd tegen klimaatverandering.

Daarnaast draagt het gebruik van isolatieglas bij aan een comfortabeler leefklimaat. Tocht en koude zones behoren tot het verleden, en je zult merken dat je woonruimte gelijkmatiger verwarmd blijft. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat en een betere levenskwaliteit.

Soorten isolatieglas

Er zijn verschillende soorten isolatieglas waaruit je kunt kiezen, elk met zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen:

- HR (Hoog Rendement) glas: Dit type glas bestaat uit twee glasplaten met een luchtruimte ertussen. De spouw is gevuld met edelgas, wat voor extra isolatie zorgt.
- HR+ glas: Dit glas heeft een betere isolatiewaarde dan standaard HR glas, omdat de spouw is gevuld met een edelgas met een hogere isolatiewaarde dan lucht. HR+ glas biedt een nog grotere energiebesparing.
- HR++ glas: Dit isoleert nog beter dan HR+ glas en heeft een dunne, bijna onzichtbare coating op een van de glasplaten, waardoor warmte beter wordt vastgehouden. HR++ glas isoleert 2,5 keer beter dan dubbel glas. HR++ glas is de meest voorkomende en kosteneffectieve keuze voor isolatie.
- HR+++ glas (triple glas): Dit glas bestaat uit drie glasplaten met daartussen twee spouwen, gevuld met edelgas. Triple glas biedt de hoogste isolatiewaarde en is vooral geschikt voor zeer energiezuinige woningen. Triple glas past echter niet in bestaande kozijnen.

De meerwaarde van een professionele glaszetter

Hoewel sommige mensen ervoor kiezen om zelf glas te vervangen, is het inhuren van een professionele glaszetter als Glaszetter Arnhem sterk aan te raden. Een glaszetter beschikt over de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om het plaatsen van het glas probleemloos te laten verlopen.

Een ervaren glaszetter kan je helpen bij het kiezen van het meest geschikte isolatieglas voor jouw specifieke situatie. Ze meten de ramen nauwkeurig op en zorgen voor een correcte plaatsing, wat van cruciaal belang is voor een optimale werking van het isolatieglas. Bovendien kunnen ze je adviseren over eventuele subsidies of regelingen die beschikbaar zijn voor energiebesparende maatregelen.