Merk je dat je ‘s ochtends steeds meer moeite hebt om uit bed te komen? Voelen je spieren en je gewrichten aan alsof je ergens in de nacht bent overreden door een vrachtwagen? Dan kan het zomaar zijn dat je toe bent aan een nieuw matras. Is het meer dan 10 jaar geleden dat je je huidige matras hebt aangeschaft? Dan is het zéker tijd voor een nieuw matras! De gemiddelde levensduur van een matras is, bij normaal gebruik, zo’n 8 tot 10 jaar en dus is het nu tijd om eens te kijken naar een nieuw exemplaar.

Liggen jij en je partner op hetzelfde matras?

Dan kan het zomaar zijn dat één van jullie al tijden niet meer lekker ligt en slaapt. Een matras is namelijk heel persoonlijk en daarom kiezen steeds meer mensen voor aparte matrassen in de master bedroom. Jij ligt graag op een wolkenzacht matras te slapen en je partner kiest liever voor zo’n hard matras dat jij je eraan zou bezeren. Ieder heeft zo z’n eigen voorkeur. Daarom is het steeds gangbaarder om te kiezen voor twee losse matrassen, al dan niet met een gezamenlijk topmatras, een split-topmatras of een matraswig. Zo heb je nog steeds het idee dat je in één bed ligt, maar dan ieder op een eigen heerlijk, comfortabel matras.

Voor welke matrassen ga je dan?

Er zijn ontzettend veel verschillende matrassen te koop. Verschillende kwaliteiten, prijzen en natuurlijk verschillend in hard- dan wel zachtheid. Online een matras bestellen lijkt misschien een goed idee, maar de kans is wel heel groot dat het matras je toch niet voegt. En zie het dan maar weer in de verpakking te krijgen om het terug te kunnen sturen…

Het is een beter plan om eens een bezoekje te brengen aan een van de winkels/showrooms van Beds & Bedding. Je vindt hier allerlei soorten matrassen en je kunt op ieder matras even proefliggen. Denk dan bijvoorbeeld aan een Pullman matras. Wanneer jij en je partner allebei kiezen voor zo’n hoog kwaliteitsmatras van Pullman hoef je je ook geen zorgen te maken over het hoogteverschil in bed. Doordat je allebei kiest voor hetzelfde merk, kun je er op rekenen dat jullie matrassen even hoog zijn. Dat is wel zo gezellig!