Je ziet het vaak: mensen betrekken een nieuwe woning en hup… de bestaande keuken gaat er meteen uit. Maar ook als je al een tijdje naar volle tevredenheid woont, kan een nieuwe keuken een droomwens zijn. Zelfs als de oude keuken nog gewoon volledig functioneel is. Het gaat nu eenmaal om persoonlijke smaak, en die wil na verloop van tijd nogal eens veranderen! Meestal verandert de beschikbare ruimte niet, tenzij je gaat breken. Dus heb je een rechte keuken, dan is de kans groot dat dit ook de vorm wordt van je nieuwe keuken. Gelukkig is er een enorm groot aanbod aan rechte keukens, zodat je gewoon je gevoel kunt volgen en je keukendromen kunt najagen.

Smullen van je nieuwe rechte keuken

Een rechte keuken herken je aan zijn lineaire opstelling van kasten, apparaten en werkbladen langs één wand. Dit zorgt voor een strakke en georganiseerde uitstraling, waarbij alle elementen naast en boven elkaar zijn geplaatst. Hierdoor is de ruimte optimaal benut, met voldoende plaats voor diverse keukenapparatuur zoals een vaatwasser, koelkast en kookplaat en genoeg opbergruimte voor pannen, servies en boodschappen. Daarnaast biedt zo’n lange keukenwand allerlei mogelijkheden voor extra toevoegingen, zoals een ontbijthoekje of decoratieve wandplanken.

Richt hem in zoals je wilt

Een van de voordelen van rechte keukens is de mogelijkheid om ze aan te passen naar individuele voorkeuren. De een houdt van klassiek, de ander van landelijk. Maar misschien houd jij juist wel van modern of industrieel. Rechte keukens zijn er in honderden ontwerpen, kleuren en materialen. De keuze varieert van de natuurlijke uitstraling van hout tot strakke accenten met lak. Bovendien kun je naar hartenlust details zoals grepen en indelingen aanpassen om de keuken helemaal naar je hand te zetten.

Een ander ontwerp… waarom niet?

Hoewel je met een rechte keuken veel kanten op kunt, zou het toch kunnen dat hij niet helemaal aan je wensen voldoet. Einde oefening? Zeker niet! Soms kun je met een paar kleine aanpassingen in de ruimte al een verbluffend resultaat bereiken. Zo kan het verplaatsen van een muurtje extra ruimte creëren voor alternatieve opstellingen, zoals een hoekkeuken of eilandkeuken. Vaak is er op dat vlak meer mogelijk dan je denkt, dus zeker de moeite waard om je daarover te laten informeren. Gelukkig bieden gerenommeerde keukenzaken een breed scala aan opties en variaties, waardoor het vinden van de perfecte keuken een haalbaar doel blijft. Loop er gewoon eens binnen of bespreek jouw wensen online. Allicht dat je dan nieuwe inspiratie opdoet waar je echt wat aan hebt…