Een heerlijke sfeer

Waar gebeurt het? Waar is de gezelligheid? Na een lange dag werken, een oersaaie schooldag of een ouderwets poetsdagje in huis is niets fijner dan samen te komen op dat ene fijne plekje in huis: het kloppend hart. Met elkaar en met de omgeving creëer je een heerlijke sfeer.

Geen WiFi

Niets is geschikter dan die gezellige lange eettafel in de keuken. Daar komen verhalen tot leven, daar wordt gelachen, gepraat en overlegd. Een heerlijk moment waar iedereen weer even tijd voor elkaar heeft. Een moment zonder televisie, iPad of mobiele telefoon. Is dat niet waar we allemaal op z'n tijd gewoon enorm naar verlangen?

Samen in de keuken

Het moment start al in de keuken. De lekkerste ingrediënten zijn gekocht en met een groot kookboek op de hoek van het aanrecht ga je gezellig samen een heerlijk diner in elkaar knutselen. Hier komt het aan op samenwerken en goed communiceren. Het is tof om naar een mooi eindresultaat toe te werken. Naar dat moment dat je kinderen of je gasten nieuwsgierig afwachten wat jij op tafel gaat zetten. Het voelt fantastisch als je merkt en ziet dat zij genieten van het heerlijke eten, en van de gezelligheid.

Inspiratie opdoen

Nu je weer ontdekt hebt hoe fijn het is om samen te zijn in de keuken, kijk je ook wat kritischer. De keuken is al oud en de werkplekken blijken toch klein en onhandig. Zal dan nu de tijd aangebroken zijn voor een nieuwe keuken? Al kletsend aan tafel komen de mooiste ideeën voorbij. Keuken inspiratie genoeg bij al die mee-eters van je. Maar het is heerlijk; brainstormen en dagdromen over een prachtige nieuwe keuken. Een keuken waarin je straks maar wat graag weer allerlei gasten zult uitnodigen.