Wanneer ik als een verzopen kat thuis kom, krijg ik een glimlach op het moment dat ik mijn hal binnenstap. Ondanks dat ik tot op het bot verkleumd ben, voel ik de aangename warmte van mijn huis al snel in me doordringen. Mijn slimme honeywell thermostaat was echt een goede investering! 

De slimme thermostaat

De honeywell thermostaat verwarmt mijn huis al voordat ik thuis ben. Hierdoor kom ik thuis in de perfecte temperatuur. Deze slimme thermostaat heeft geleerd hoelang het duurt om mijn woning op te warmen. Hierdoor weet de honeywell wanneer hij aan het werk moet, zodat mijn huis niet te vroeg en niet te laat verwarmd wordt. Op deze manier bespaar ik energie! 

Het slimme lichtsysteem

Mijn thermostaat is echter niet de enige parel in mijn huis. Zo ben ik ook de trotse eigenaar van een Philips Hue White E27 Starter Kit. Dit slimme lichtsysteem is zo in te stellen dat ze op een bepaald moment van de dag een kamer verlicht. Ik vind het persoonlijk echter fijner om gebruik te maken van de geofencing. De lichten in een ruimte gaan dan automatisch aan wanneer ik de kamer binnenstap! Ook kan je de kleur en de helderheid van het licht aanpassen. Dit helpt mij om een beter dag-, en nachtritme te ontwikkelen, waardoor ik ‘s morgens fris en fruitig ben. Ook heb ik altijd de perfecte sfeer in mijn huis hangen. 

De slimme videodeurbel

De kers op de taart is echter mijn Nest Hello Videodeurbel. Hoewel je waarschijnlijk wel begrijpt dat ik graag thuis ben in mijn slimme huis, moet ik ook wel eens de deur uit. Met mijn slimme videodeurbel hoef ik echter niets te missen van de actie aan mijn voordeur. Ik kan de postbode bijvoorbeeld uitleggen dat ik op het moment niet thuis ben en dat hij het pakketje bij de buren mag afgeven. Ik kan niet alleen met hem praten, maar ik kan hem ook zien. Zo weet ik altijd precies wie er bij mij voor de deur staat, zelfs wanneer ik niet thuis ben! Dit systeem gebruik ik echter ook ‘s avonds. Op deze manier hoef ik degene aan mijn deur niet meteen te laten weten dat ik thuis ben. Nee, ik bekijk eerst even alles met behulp van de camera, en dan bedenk ik daarna wel of ik diegene te woord wil staan en of ik open wil doen. Mocht iemand slechte bedoelingen hebben met mijn slimme huis, dan zal mijn Nest Hello videodeurbel mijn getuige zijn. Ik kan namelijk ook beelden terugkijken dankzij dit slimme apparaatje. Nest Hello beveiligt mijn huis dan ook dag en nacht. Ik zou echt niet meer zonder kunnen!