Het kopen van je eerste huis is een tijd in je leven die je nooit meer gaat vergeten. Eindelijk heb jij je eigen plek die ook helemaal van jou is. Je kunt doen en laten wat je maar wilt. Toch zijn er wel een aantal belangrijke dingen die je niet mag vergeten te regelen wanneer jij jouw eerste huis koopt.

1. Een energieleverancier uitzoeken

Als je jouw eigen huis hebt, dan moet je natuurlijk wel stroom hebben daar! Het is daarom slim om van tevoren op zoek te gaan naar een energieleverancier. Door de goedkoopste energieleverancier te kiezen kan je namelijk op jaarbasis enorm veel geld besparen. Daarnaast kost de aanvraag van energie vaak ook een aantal dagen of weken. Je wilt natuurlijk niet de eerste dagen in je nieuwe huis zonder energie zitten.

2. Adreswijzigingen

De gemeente, de bank, je verzekeraar en alle instanties waar je een abonnement bij hebt sturen je briefpost. Het is enorm belangrijk om aan hen je adreswijziging door te geven. Je wilt immers niet belangrijke post mislopen. Probeer een lijst te maken van alle bedrijven die jou briefpost sturen. Mocht je ze niet allemaal weten, dan is dit geen probleem. Begin met de belangrijke instanties zoals de gemeente en de bank; de rest komt later wel.

3. Verhuizing

Als je een huis hebt gekocht, moet je natuurlijk gaan verhuizen. Wanneer je dit goed regelt, kan dit allemaal heel soepel verlopen. Ten eerste is het belangrijk om na te gaan of jij denkt een verhuisbedrijf nodig te hebben. Wanneer je een verhuisbedrijf in de hand neemt, kost dit wel wat maar zorg je er wel voor dat de verhuizing soepel verloopt. Ook dien je na te gaan of je grote meubels hebt die eventueel met een verhuislift uit het raam moeten worden getild.

4. Nieuwe meubels kopen

Vanuit je vorige verblijfplaats kan je waarschijnlijk veel spullen en meubels meenemen naar je nieuwe woning, maar de kans is groot dat je niet alles compleet hebt. Daarom is het verstandig om ruim van tevoren op zoek te gaan naar nieuwe meubels en spullen. Zo voorkom je straks in een leeg huis te zitten.