De temperatuur wordt steeds lager en het wordt vroeger donker. We zullen er dus toch aan moeten geloven, het wordt winter. In deze donkere en koude periode zit je vaker binnen, dus verdient je interieur wel wat extra aandacht. Maar hoe creëer je nu echt een mooi winter interieur? In dit artikel geven wij jullie een paar tips.

Vloerkleden en dekens

Een van de manieren om je interieur klaar te maken voor de winter is door het gebruiken van vloerkleden en dekens. Kies dan vooral voor zachte stoffen zoals dons of schapenvacht. Naast dat deze dekens lekker zacht zijn, zien ze er ook leuk uit. Hierdoor heb jij een mooi en bruikbaar stuk decoratie in je interieur. Zeker wanneer je dekens hebt van dons kan je ze goed gebruiken op een koude avond op de bank.

Warme kleuren

Kleuren hebben een groot effect op de sfeer binnen je interieur. Doordat het in de winter al zo grauw en donker is, zorgen warme kleuren zoals rood en oranje voor een gezellige en warme sfeer. Probeer warme kleuren te combineren waardoor de kleuren nog meer naar voren komen in je interieur. Zeker in de winterperiode moet je donkere kleuren zoals zwart of grijs zoveel mogelijk vermijden.

Houten meubels

Houten meubels geven een leuk winters gevoel, en zeker in combinatie met kussens of dekens past het precies in de winterse sferen. Wanneer je de voorgaande tips combineert met houten meubels, krijg je een Scandinavisch gevoel. En dit staat bijna gelijk aan een warm, winters gevoel. Wil je echt een origineel interieur, probeer dan je eigen meubels te maken van hout. Dit is niet moeilijk en je kan zo klein beginnen als je wilt. Zorg er wel voor dat je de juiste stukken gereedschap in huis hebt, want wanneer je de meubels niet goed in elkaar zet dan ziet het er direct minder uit en was al de moeite voor niks.

Het gebruik van licht

Doordat het in de winter al zo donker is, kan je door het gebruik van licht een gezellige en romantische sfeer creëren binnen je interieur. Vooral zacht licht of kaars licht werkt zeer goed in de winterperiode. Probeer grote en felle lampen te vermijden, maak juist eerder gebruik van meerdere kleine lampen. Met kaarsen kan je echt op de details binnen je interieur letten, zeker met het gebruik van kaarshouders.