De winter heeft zich definitief aangekondigd. Er komen misschien nog een paar warme dagen aan maar je huis heeft vast en zeker al heel wat verwarming nodig. Maak het gezellig en denk bijvoorbeeld aan de installatie van een stijlvol haardvuur.

Hout of gas?

Wij gingen voor jou spieken bij Barbas Bellfires en werden er alvast warm van. Onder de Barbas Bellfire haarden heb je keuze tussen haarden op gas en haarden met hout. Dit is natuurlijk een kwestie van eigen smaak. Met hout heb je wat meer stof in huis, maar het heeft uiteraard de charme van een écht vuurtje. Gas is makkelijker en je hebt het altijd voorhanden. Deze keuze laten we in het midden. 'Over smaken valt niet te discussiëren' is hier ook een grote waarheid. Zowel gas als hout zijn nog één van de meest economische brandstoffen die er bestaan. En als je één van de gelukkigen bent die gratis hout kan bemachtigen, dan is het helemaal top!

Bekijk de mogelijkheden en vergelijk

Elke haard heeft andere opties. Kijk deze goed na vooraleer je beslist. Wil je bijvoorbeeld ventilatoren voor nog meer warmte? Kies je voor een opslagvak voor hout of wil je een ander kader? En hoe zit het met de capaciteit, het rendement met andere woorden? Laat je technisch gezien goed adviseren door een professional. Zo wordt je keuze een stuk makkelijker en kom je later niet voor verrassingen te staan.

Stijlvolle gezelligheid

Wat ons het meest opvalt bij deze haarden is het klassevolle design. Er is keuze tussen alle stijlen: stoer, minimalistisch of klassiek bijvoorbeeld. Daardoor vind je gegarandeerd hét perfecte design voor jouw woning. In je industriële pand staat een robuuste haard perfect. Een minimalistisch ontwerp gaat uitstekend in een Scandinavische of ultra moderne woning. Een landelijke of vintage woning is natuurlijk dé ideale plek om een meer klassiek haard te installeren. Kies je voor bijvoorbeeld een doorkijkhaard zodat je in twee kamers kunt genieten van een knetterend vuurtje? Of integreer de haard in roomdevider om bijvoorbeeld je industriële pand op te delen. Of je gaat voor een heel langwerpige haard die een nog groter ruimtegevoel aan je kamer geeft. Zo heeft elke haard zijn eigen karakter en uitstraling. Welke ook je hoofdverwarming is, vloerverwarming of centrale verwarming, een extra vuurtje kan nooit geëvenaard worden als het om gezelligheid gaat.