Uw raamdecoratie is essentieel om aan uw woning een stijlvolle look te geven. Ze maken de kamer af en creëren een gezellige sfeer. Als u bijvoorbeeld kiest voor vouwgordijnen, is het aan te raden om vouwgordijnen op maat te laten maken. Zo sluiten ze perfect bij uw ramen aan en laat u zien dat u zorgvuldig met uw interieur omgaat. Maar er bestaan heel wat soorten vouwgordijnen. Wij helpen u hier op weg om de juiste keuze te maken.

Waarom kiezen voor vouwgordijnen?

Als u gewone overgordijnen open schuift, krijgt u onmiddellijk, van boven tot onder, een sterke lichtinval. Bij vouwgordijnen ligt dit helemaal anders. Vouwgordijnen zijn ideaal om de lichtinval nauwkeurig te regelen in een kamer. U kunt ervoor kiezen om ze volledig naar beneden te laten, ofwel gedeeltelijk, ofwel om ze helemaal op te trekken. Afhankelijk van de hoogte van de stand van de zon stelt u uw vouwgordijnen in en kiest u in hoeverre u uw kamer wilt verduisteren. U kunt dus veel makkelijker inspelen op de wisselende weersomstandigheden.

Transparant of dicht geweven stof?

Bepaal welke sfeer u wilt creëren in de kamer en welke functie uw vouwgordijn zal hebben. Wilt u het licht volledig buitensluiten, zoals bijvoorbeeld in een slaapkamer? Of wilt u sfeer creëren door het licht te dempen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de woonkamer. Of wilt u de inkijk verhinderen, maar toch licht binnenlaten, bijvoorbeeld in uw badkamer? Bij de dicht geweven stoffen kunt u ook nog kiezen voor een voering die de kleur van uw gordijn beschermt of voering die extra verduistert.

Kleur en stijl

Vouwgordijnen bestaan vrijwel in alle kleuren. Daardoor kunt u makkelijk uw vouwgordijn afstemmen op de stijl van uw woning. Gaat u voor een discrete neutrale kleur of kiest u voor hippe trendy kleuren? Of kiest u een vouwgordijn dat afgewerkt is met een contrasterende bies? Het kan allemaal.

Stel zelf uw gordijn samen

Om uw gordijnen volledig te laten functioneren zoals u het wenst en tegelijkertijd uw eigen look te creëren, zijn er talloze mogelijkheden. Kiest u voor een witte ketting met gewicht of een metalen ketting? Wilt u uw gordijn bevestigen aan de wand of aan uw plafond? Kiest u de baleinen aan de voorkant van uw gordijn of liever aan de achterkant? En welke onderkant wenst u: met of zonder 'zonneflap' (volant)? Er wordt ook vaak gekozen voor elektrische vouwgordijnen. Dit geeft alweer extra mogelijkheden. Over dit laatste willen we het hieronder wat uitgebreider hebben.

Elektrische vouwgordijnen

Huizen worden alsmaar groter en de kamers worden hoger. Het gebeurt dat u niet makkelijk bij een hoogzittend raam kunt komen. Daarvoor zijn elektrische vouwgordijnen ideaal. Ook senioren of personen met een mindere mobiliteit kiezen vaak voor elektrische bediening van hun gordijnen. Of wilt u gewoon automatisch, via een tijdsschema, uw vouwgordijnen bedienen? Dit kan ook. De systemen werken op batterijen of via het reguliere elektriciteitsnet. Maak het uzelf makkelijk door uw vouwgordijnen elektrisch te bedienen.