Iedereen probeert in zijn of haar huis een eigen sfeer te creëren. Dit kan door middel van onder andere door meubels, een vloersoort of de accessoires in huis. Maar ook de kleur verf aan de muur is een grote factor die de sfeer in huis bepaalt. Vrijwel ieder jaar komen er nieuwe kleuren die volgens interieurspecialisten en architecten als dé kleur van het nieuwe jaar wordt gezien. In 2019 is dat volgens de echte kenners een variant op donkerblauw. Deze prachtige, rijke kleur wordt ook wel Blueprint genoemd. Deze neutrale maar wel opvallende en moderne kleur past bij veel type inrichtingen en is op verschillende plekken terug te laten komen. Maar vooral als muurverf zal deze kleur helemaal tot zijn recht komen. 

Kleur van je muurverf

Volgens binnenhuisarchitecten die al meerdere jaren huiskamers proberen te voorzien van een prachtige sfeer in huis, wordt de kleur op de muur steeds belangrijker. Veel hangt dus af van welke  latex muurverf jij kiest in je huis. De kleur Blueprint is volgens de kenners een hele diepe en rijke kleur muurfverf. Als je heel goed kijkt kun je er zelfs een vleugje groen in zien. Groot voordeel aan deze kleur muurverf is dat het niet een té opvallende kleur is. Het wordt dus niet gezien als een hele excentrieke kleur, maar een kleur die in vrijwel ieder huis toe te passen is.

Alle ruimtes in huis

Wie nog een stapje verder wil gaan dan deze moderne kleur op de muur verven in de woonkamer, kiest ervoor om de kleur ook te gebruiken in andere ruimtes. Zo kan het bijvoorbeeld op de slaapkamer ook een bron van rust geven, maar ook die moderne touch geven die je slaapkamer misschien net mist. Sterker nog, de eerste foto’s gaan op internet de ronde van mensen die muurverf in de kleur Blueprint in de badkamer gebruikt hebben. Daar waar een badkamer in veel gevallen erg wit zijn, past deze kleur perfect bij de moderne badkamer van 2019. Dat zorgt er mede voor dat de kleur Blueprint niet alleen heel mooi en modern is, het is daarnaast ook zeer breed inzetbaar door het hele huis.