Is een moderne interieurstijl helemaal jouw ding en is je kledingkast wel een keer aan vervanging toe na al die jaren? Dan is een schuifdeurkast helemaal jouw ding! Schuifdeurkasten geven je slaapkamer een strakke en moderne uitstraling. Het minimalistische design sluit perfect aan op een moderne interieurstijl. Wil je het helemaal uniek maken, dan kan je er ook nog voor kiezen om hem op maat te laten maken. Zo kan je de kleuren, materialen en interne indeling naar eigen wensen bepalen. Lees gauw verder om meer te weten te komen over de vele mogelijkheden die schuifdeurkasten bieden!

Wat is een schuifdeurkast?

Iedereen kent de ‘klassieke’ kledingkast wel. Naar buiten openslaande deuren maken het gemakkelijk om je kleding uit de kast te halen en goed af te sluiten voor stof. Helaas vindt niet iedereen deze kast even mooi in een moderne interieurstijl. Deze vraagt namelijk meer om een minimalistisch design met strakke lijnen. Dit brengt je al gauw bij de schuifdeurkasten.

Bij een schuifdeurkast heb je geen deuren die naar buiten openslaan. De deuren hangen namelijk ín de kledingkast. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee;

  • Er komt relatief weinig stof in de kast door de goede afsluiting
  • Een minimalistisch en strak design
  • Ruimtebesparing doordat de deuren niet naar buiten open hoeven

Met name de ruimtebesparing zorgt ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor een schuifdeurkast. Doordat de deuren niet meer naar buiten open hoeven is er minder ruimte rondom de kast nodig. Hierdoor houdt je meer ruimte over voor andere dingen, of juist een grotere kledingkast.

Schuifdeurkast op maat laten maken

Mooie slaapkamerkasten op het internet gezien, maar nog niet de perfecte voor jou? Denk er dan eens over na om een schuifdeurkast op maat te laten maken. Kies je hiervoor, dan kan je hem volledig naar je eigen wensen samenstellen.

Pas de kleur van de kast aan, geef de kastdeuren een ander tintje en verander de handgrepen. Slechts een paar voorbeelden voor het aanpassen van het uiterlijk van de schuifdeurkast. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je nieuwe kast volledig aansluiten bij het huidige interieur van je slaapkamer, of maak er een echte eyecatcher van in een felle en opvallende kleur.

Pas de interne indeling aan

Als je eenmaal het exterieur van je schuifdeurkast naar eigen smaak hebt samengesteld kan je tot slot vaak ook nog de interne indeling aanpassen. Of je nou veel hangrekken, legplanken of een combinatie van beiden wilt. Je hebt het helemaal zelf voor het zeggen.

Door de schuifdeurkast volledig te laten aansluiten bij je eigen wensen, smaak en stijl zal je je elke keer met plezier klaarmaken voor het volgende uitstapje ;)