Natuurlijk is een mooie eetkamer in huis prachtig, maar in de zomer ben je toch liever buiten. Dan is het wel handig om een mooie eethoek in de tuin te hebben. Maar hoe creëer je nou een mooie eethoek? Dat lees je allemaal in deze blog!

Kies een stijl

Om een mooie eethoek te creëren kies je eerst een stijl die je leuk vindt. Natuurlijk zijn er veel verschillende stijlen om uit te kiezen. Stijlen die je veel ziet voor de eethoek buiten zijn: landelijk, mediterraan of bohemian. Ga je voor dezelfde stijl als je eetkamer binnen? Of ga je voor totaal iets anders, bijvoorbeeld: van een strakke eetkamer binnen, naar een mediterrane eethoek buiten. Het blijft leuk om te variëren. Maar je kan het natuurlijk ook allemaal in dezelfde stijl houden. Zo creëer je meer rust en past het allemaal goed bij elkaar.

Meubelen

Natuurlijk kunnen meubelen niet ontbreken. Je wilt namelijk wel comfortabel kunnen eten. Maar het kiezen van de juiste meubelen kan wel moeilijk zijn. Vooral omdat er een eindeloze keuze is. Een lange tafel met veel stoelen? Of juist een ronde tafel met weinig stoelen. Je kan ook kiezen voor een picknicktafel. Daar kan je namelijk ook leuke combinaties mee maken. Je kan kiezen voor een gewone picknickset. Maar je kan ook een combinatie maken. Kies bijvoorbeeld voor een tafel met één picknickbank en zet aan de andere kant een paar stoelen. Dit zorgt voor een speels effect.

Decoraties

Zonder decoraties geen gezellige eethoek. Een eethoek is eigenlijk heel makkelijk te decoreren. Leg een mooi kleed of een loper op de tafel. Zet er een paar vazen met bloemen bij en zorg voor mooi servies. Heb je een overkapping of parasol? Dan kan je ook nog wat sfeerverlichting boven de eethoek hangen. Sfeerverlichting zorgt namelijk voor een gezellige sfeer. Andere leuke decoraties zijn hangplanten en natuurlijk kaarsen.

Wat mag er niet ontbreken?

Bij een echte eethoek kan een barbecue natuurlijk niet ontbreken. Op warme zomerdagen of met feestjes gezellig samen met vrienden en familie barbecueën. Het hoeft niet eens een uitgebreide barbecue te zijn. Je kan ook voor een simpele kleine barbecue gaan. Heb je een overdekte eethoek? Dan is het een goed idee om heaters aan te schaffen. Zo kan je ook met regen of in de winter genieten van je eethoek.