EPDM dakbedekking kent talloze voordelen. Zo is vooral het Europese EPDM folie erg eenvoudig zelf aan te brengen. Door de samenstelling van het rubber is het enkelzijdig verlijmen van EPDM dakbedekking voldoende. Dit in tegenstelling tot het Amerikaanse EPDM, waarbij talk wordt gebruikt in de fabricage van het folie.

Doordat je aan lijm voldoende hebt bespaar je met EPDM dakbedekking veel tijd én geld. Bij de aanleg van andere soorten dakbedekking heb je vaak nog extra materialen, zoals primer en verschillende soorten tape, nodig. Ook vereisen deze types dakbedekking veelal een dubbelzijdige verlijming. Hierin neemt EPDM een flinke voorsprong op concurrerende materialen.

Hoe gaat het aanbrengen van EPDM?

Voor het correct aanbrengen van EPDM dakbedekking heb je bodemlijm, contactlijm en kit nodig.  De laatste twee lijmen zijn van belang om de diverse randen en opstanden goed te kunnen verlijmen. De kit heb je bovendien nodig bij het afwerken van randen en naden. Bij het begin van het aanbrengen van het folie is het van groot belang dat het oppervlak vrij is van stof, vet en vocht. Wanneer dit niet het geval is, zal het folie zich minder goed op het oppervlak hechten.

EPDM aanbrengen op diverse ondergronden

Een ander voordeel van EPDM is dat het geschikt is voor diverse ondergronden. Tegenwoordig zijn er nog veel daken met een bitumen dakbedekking. Deze ondergrond mag tegenwoordig niet meer geplaatst worden. In veel gevallen is het echter wel goed mogelijk op het EPDM rechtstreeks op bitumen te plakken. Dit is wel afhankelijk van de kwaliteit van het dak. Naast bitumen is EPDM ook uitstekend te plaatsen op hout, beton en steen. Het is in zelfs vaak mogelijk op het EPDM direct op de isolatie te plaatsen.

Andere voordelen

Naast de bovengenoemde voordelen onderscheidt EPDM zich op nog meer vlakken van andere materialen. Zo heeft het materiaal een zeer lange levensduur van 50 jaar, is het uitstekend bestand tegen allerlei weersinvloeden en is het bovendien wortelvast. Hierdoor is de kans op lekkages minimaal.