De tijd dat je kunstgras van op verre afstand zag liggen 'omdat het niet echt was' is gelukkig lang voorbij. Je moet tegenwoordig al goed kijken om kunstgras te onderscheiden van echt gras. Ook kunstgras wordt keer op keer her-uitgevonden. De designers doen hun uiterste best om met hun kunstgras te concurreren tegen echt gras. Wij keken voor jou even rond en kwamen alweer tot de bevinding: kunstgras is net echt!

Kunstgras met de nodige 'gebreken'

Echt gras heeft zo zijn natuurlijke foutjes. Er zit wel al eens een droge plek in je gazon of er zijn grassprietjes die er niet meer zo fris uitzien. De ontwerpers van kunstgras nemen deze 'foutjes' graag over. Ze werken met grassprieten van ongelijke hoogte, afgemaaide sprieten en sprieten van ongelijke kleuren. Daarnaast wordt er ook aangeraden om op de grasmat wat we noemen fillzand aan te brengen. Het verbergt de mat en laat je graspartij er natuurlijker uitzien. Bovendien maakt dit fillzand de grasmat zwaarder zodat ze minder snel zal verschuiven.

Waarom kiezen voor kunstgras?

Het grote voordeel van kunstgras is dat je er bijna geen onderhoud aan hebt. Zeker voor mensen met een drukke agenda is kunstgras ideaal. Je houdt je gras proper net zoals je een tapijtje zou schoonhouden. Het is misschien nog altijd een raar idee, maar je kunstgras hou je simpelweg proper door het met een borstel te vegen. Als het stoffig weer is geweest, kun je het met de tuinslang even proper spuiten. Meer hoef je niet te doen. Een ander voordeel is dat je bij kunstgras geen last hebt van mollen. In echt gras kunnen deze beestjes wel eens gek doen. Bij kunstgras moeten ze even verder bij de buren gaan zoeken. Eventueel leg je onder je kunstgras een mollendoek voor nog meer zekerheid. Een misschien toch wel belangrijk voordeel voor mensen met hooikoorts is dat je hier bij kunstgras geen last meer van hebt. Wat het aanvoelen van kunstgras betreft, zijn er de laatste jaren heel wat ontwikkelingen gebeurd. Het gras voel zacht en soepel aan en is best wel aangenaam om op te lopen. Ook hier kun je onder je gras bijvoorbeeld een laag valdemping leggen. Het maakt het gras nog zachter Dit is ideaal voor als er vaak kinderen op je gras spelen.

Kunstgras laten leggen of zelf doen?

Je kunt kunstgras perfect laten leggen. Het gebeurt snel en je hebt onmiddellijk resultaat. Maar met wat handigheid kun je ook zelf je kunstgras aanleggen. Online kunstgras bestellen is heel eenvoudig. Bij de bestelling krijg je advies en wordt er besproken welk soort gras er voor jou en je gezin het meest geschikt is. Je kunt ook alle nodige accessoires onmiddellijk bij bestellen. Je krijgt het gras thuis geleverd en je kunt meteen aan de slag. Het leggen van het gras is niet zo moeilijk en gaat vrij vlug. Zo kun je onmiddellijk van je mooie nieuwe graspartij genieten.