Sfeer creëren in huis is belangrijk. Nog belangrijker is dat de juiste sfeer gecreëerd wordt. Het ene moment wil je lekker veel licht in je huis laten binnendringen. Een andere keer wil je een romantische sfeer of wil je relaxen. Op dat moment wil je het licht geheel of gedeeltelijk buitensluiten. Maar hoe ga je precies te werk en welke raamdecoratie wil je precies? Het moet niet alleen functioneel zijn, het moet er ook nog eens stijlvol uitzien.

De top 3 van de sfeermakers

Sfeer kun je op allerlei manieren creëren. Er zijn echter een paar elementen die telkens opnieuw terugkomen en die dus in ieders huis werken:

1. Shutters

Shutters zijn tegenwoordig erg in. Je kunt ze gerust beschouwen als de veredelde vorm van lamellen-raamdecoratie. Shutters zijn steviger omdat de lamellen in een vast kader zitten. Daardoor kun je exact regelen in hoeverre het licht mag binnenvallen. Zij zijn in principe voor iedere kamer geschikt. Zowel in de badkamer en de slaapkamer als in de keuken en woonkamer zijn ze perfect. Ook in kantoorgebouwen worden ze vaak gebruikt als perfecte lichtregelaar.

2. Verlichting

Sfeer creëren doe je ook met aangepaste verlichting. Zorg ervoor dat je in elke kamer zowel fel licht als gedempt licht installeert. Combineer hanglampen met staan-, tafel- en wandlampen en denk bijvoorbeeld aan dimbare verlichting. Op die manier bepaal je ook zelf welke sfeer je op welk moment creëert.

3. Kleuren in je huis

Kleuren werken in op je gemoed. Kies daarom de juiste kleuren voor je woninginrichting. Ga je voor zachte kleuren die ontspannend werken, heb je liever hippe felle kleuren of kies je voor strakke wit-zwart contrasten? Het kan allemaal! Zolang jij er je maar goed bij voelt, is het OK.

Shutters zijn de ideale sfeermakers

Omdat shutters dé ideale methode is om sfeer te creëren, gaan we er hier even dieper op in. Er bestaan heel wat soorten shutters. Shutters kopen is niet moeilijk, het lukt zelfs via internet. Maar laat je vooral goed adviseren door een professionele firma vooraleer je je keuze maakt. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen en ze worden bovendien perfect op maat gemaakt. Je kiest voor shutters als raamdecoratie of als luik voor je raam. En dan zijn er nog opties zoals verzonken scharnieren voor een strakkere uitstraling, verborgen bediening en nog heel wat andere mogelijkheden. Je kunt perfect die shutters kiezen die zowel bij jouw interieur, jouw levensstijl en jouw behoefte aan de juiste sfeer passen.

Combineer duurzaamheid met sfeer

In je verlichting en ook in het kiezen van kleuren kun je zonder problemen voor duurzaamheid gaan. Denk bijvoorbeeld aan LED-verlichting en economisch programmeerbare verlichting, milieuvriendelijke verf, duurzame meubelen en accessoires, vloeren in natuurlijke materialen en ga zo maar door. Ontwerpers van shutters doen gretig mee aan deze trend van duurzaamheid. Shutters zijn heel sterk en je hebt ze voor lang. Een duurzame levensstijl en sfeer zijn dus perfect te combineren.