Dacht je dat de sauna enkel voor tijdens de koude winter was? Niets is minder waar. Van een heerlijk relaxerende sauna kun je in elk seizoen genieten. En wees gerust, er bestaan sauna's voor ieders budget. Wij gingen voor jou op zoek naar de verschillende mogelijkheden en vertellen jou wat je zoal met een sauna kunt aanvangen. Eén ding is zeker: een sauna is puur genieten!

Een sauna is uitstekend voor de gezondheid

Het is wetenschappelijk bewezen dat een regelmatig saunabezoek zeer goed is voor de gezondheid. Het contrast tussen de warmte van de sauna en een heerlijk koele douche of een duik in een koel zwembad doet je lichaam tintelen. Een sauna stimuleert hart en bloedvaten en brengt zowel je lichaam als je geest tot rust. Na een avondje sauna heb je een zalig loom gevoel en slaap je als een roosje. Als je regelmatig een saunabeurt neemt, ben je veel minder onderhevig aan verkoudheden of griep. Je weerstand verhoogt aanzienlijk door regelmatig saunagebruik.

Welke sauna kies jij?

Er bestaan sauna's om binnen te installeren. Maar meestal worden sauna's buiten in de tuin geïnstalleerd of aan het huis aangebouwd. Genieten met zicht op je tuin brengt jou nog meer tot rust. En als je tuin groot genoeg is, kun je je sauna combineren met een zwembad. Of je kunt in de winter lekker in de sneeuw rollen. De buitensauna's bestaan in diverse groottes, in functie van het aantal personen die in de sauna terecht kunnen. Ze bestaan in de vorm van een stijlvolle chalet. Of wat denk je van een bijzondere barrel-sauna: een sauna in de vorm van een grote ton? Door de ronde vormen creëer je een gezellige en intieme sfeer in de sauna.

Toch liever een infrarood cabine?

Infrarood cabines (ook wel IR cabines genoemd) garanderen jou een andere manier van genieten. Stralers geven een heerlijke warmte af die ontspannend werkt op je spieren. De warmte in indringend, wat een pijnverlichtend effect heeft. Eventueel kun je deze stralers combineren met lichttherapie. Deze laatste werkt positief op je gemoedstoestand.

Verwen jezelf

Welke sauna je ook kiest, het is een meerwaarde in je leven. Je lichaam wordt sterker en je gemoed wordt rustiger. En het is gewoon puur genieten om een paar uurtjes sauna te beleven. Een sauna bij jou thuis is een verantwoorde investering in de kwaliteit van je leven. Kijk eens op Saunakoning.nl, daar zijn verschillende sauna’s te koop. Succes in je zoektocht naar de perfecte sauna voor jou!