Steeds meer mensen nemen een slimme speaker in huis. Een slimme speaker is meer dan een speaker die alleen muziek kan afspelen, het kan je namelijk bij veel dingen enorm helpen. De Google Home en de Amazon Echo zijn twee bekende voorbeelden van slimme speakers die helemaal te integreren zijn in je huiskamer. Wij zetten de leukste en meest handige opties van een slimme speaker voor je op een rij.

Informatie geven

Een slimme speaker kan jou informatie geven waar jij op dat moment naar op zoekt bent. Je kunt vragen naar het actuele weer, je kunt het laatste nieuws laten oplezen of je kunt de speakers zelfs een grap laten vertellen. Als je een specifieke vraag stelt, gaat de slimme speaker op zoek naar informatie op het internet om jou het antwoord te geven op je vraag. De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos.

Besturen van je huis

Het klinkt heel futuristisch, het besturen van je huis. Toch kun je op een bepaalde manier met je slimme speaker een aantal dingen regelen in huis. Zo kun je een koppeling maken bijvoorbeeld je lampen of gordijnen, waardoor je middels een eenvoudige spraakopdracht de gordijnen kunt sluiten of de lampen feller laten branden. Ook kun je gemakkelijk bepaalde muziek laten afspelen door dit simpelweg te vragen aan de slimme speaker. Het wordt je heel makkelijk gemaakt.

Alles via internet

Een slimme speaker doet vrijwel alles via internet. Via een draadloze connectie staat de speaker in verbinding allerlei andere dingen in huis. Je internetverbinding speelt dus een belangrijke rol in de werking van de speaker. Hoe beter de draadloze verbinding is, hoe beter de prestaties zijn die de speaker kan leveren. Het is daarom belangrijk om thuis een goede en stabiele internetverbinding te hebben. Verschillende aanbieders van internet vergelijken is daarom geen overbodige luxe. Kijk online of je een alles in 1 pakket kan vinden met een hoge kwaliteit, uitgebreide mogelijkheden en wellicht ook nog voor een scherpe prijs. Daarmee haal je een stabiele verbinding in huis, en kun je wellicht ook nog op de kosten besparen.