Duurzaamheid is een thema dat steeds belangrijker wordt. Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Als we met zijn allen een steentje bijdragen aan een beter milieu, kunnen we grote stappen zetten. Vroeger waren er campagnes op radio en tv met de slogan ‘een beter milieu begint bij jezelf’. Nog steeds klopt die slogan helemaal, want ook thuis kun je zelf kleine stapjes zetten naar een beter milieu. Simpelweg door slim met je energie om te gaan in huis. Een eerste belangrijkste stap is overstappen op groene energie, maar daarnaast kun je nog veel meer doen. Wij zetten een aantal energiebesparende tips voor je op een rij.

Stop met gloeilampen

In veel Nederlandse huishoudens worden nog gloeilampen gebruikt. Gloeilampen gebruiken erg veel energie, waardoor er een flinke besparing te behalen is. Als je overstapt op bijvoorbeeld LED-verlichting, bespaar je daarmee enorm veel energie. Een LED-lamp is wel wat duurder dan de ouderwetse gloeilamp, maar een LED-lamp gaat daarentegen tot wel 50 keer langer mee dan een gloeilamp.

Gebruik een waterbesparende douchekop

Tijdens het douchen verbruik je veel water. Toch is het vrij eenvoudig om hier op te besparen. Door een waterbesparende douchekop te gebruiken kun je douchen met hetzelfde comfort, maar wordt er veel minder water verbruikt. Zo merk je er onder de douche niets van, maar draag je wel een steentje bij aan het milieu.

Gebruik een slimme thermostaat

Met name in de winter zetten we massaal de verwarming lekker hoog. In de koude wintermaanden willen we er immers lekker warm bijzitten. Toch gebeurt het vaak dat de verwarming onnodig lang en onnodig hoog aanstaat. Een slimme thermostaat kan hier verandering in brengen. Deze thermostaat leert jouw leefpatroon te herkennen, en schakelt de verwarming automatisch wat lager wanneer het denkt dat het kan. Niet alleen bespaar je hier veel energie mee, het is ook goed voor je portemonnee. Vergelijk energie aanbieders online, want bij sommige energieleveranciers krijg je als nieuwe klant gratis een slimme thermostaat.