Ben jij één van de gelukkigen die af en toe of zelfs permanent van huis uit kan werken? Dan wil je waarschijnlijk ook in een leuke en stijlvolle omgeving werken. Hoe meer je je thuis voelt in je kantoorruimte, hoe efficiënter je werkt. Dat is wetenschappelijk bewezen. Je wilt er dan ook alles aan doen om je kantoor functioneel en tegelijkertijd gezellig in te richten. Beperk je daarom niet tot de aankoop van een paar kantoormeubelen, maar wees je eigen binnenhuisarchitect. Kleed je kantoor aan zoals je je huiskamer zou aankleden. Wij geven jou hier alvast een paar tips als aanloop naar jouw droomkantoor. Laat je inspiratie de vrije loop.

Gebruik de techniek waarvoor het dient

Tegenwoordig bestaan er zoveel mogelijkheden qua meubilair, dat je perfect je kantoor naar je eigen behoeften kunt inrichten. Kies zoveel mogelijk voor modulaire kantoormeubelen die je op allerlei manieren kunt instellen. Denk bijvoorbeeld aan werktafels die in hoogte versteld kunnen worden. Zo kun je je telefoontjes al staande doen en belast je minder je benen. Ga voor volledig ergonomische stoelen die zich aanpassen aan jouw lichaam, in plaats van dat je lichaam zich moet aanpassen aan een stoel. Of zit je liever op een kruk terwijl je werkt? Het kan perfect! Ben je een fervent sporter maar komt je er niet meer aan toe om te gaan joggen? Het klinkt misschien gek, maar er bestaat een loopband gecombineerd met een bureau! Dit zijn slechts een paar voorbeelden om aan te tonen dat kantoorwerk niet per sé meer aan een heus bureaumeubel moet gebeuren. Er zijn voldoende andere mogelijkheden. Kies kwalitatieve meubelen die aansluiten bij jouw manier van werken. Kantoormeubelen van Havic zijn betaalbaar en gemaakt van topkwaliteit!

Creëer een warme sfeer in je kantoor

Uiteraard staan je werktafel en je kantoorstoel, samen met je bureaukast, centraal als je aan het werk bent. Stel ze zodanig op dat je alles snel en makkelijk bij de hand hebt. Maar daar houdt het inrichten van je kantoor niet op. Een verdere aankleding van de ruimte is nodig om je goed te voelen in je werkomgeving. Denk bijvoorbeeld aan een zithoekje met een paar comfortabele zetels en een tafeltje. Je kunt kiezen voor modulaire zitmeubelen die je opstelt in functie van de situatie. Is je kantoorruimte aan de buitenkant van je woning gelegen? Denk dan aan een de aanleg van een terras dat aansluit aan je kantoorruimte. Hier kun je in alle rust met klanten of externe collega's overleggen of discussiëren over projecten. Hang mooie en tegelijk inspirerende kunstwerken aan de muur en plaats een idem dito kunstwerk op je kast. Het nodigt uit tot denken en werkt inspirerend voor je job. Als je te veel last hebt van geluiden van buitenaf, kies dan voor geluiddempende panelen. Ze zien er best wel kunstzinnig uit. Denk ook eens aan planten en een vloerkleed. Ga voor raamdecoratie die zorgt voor de gepaste lichtinval. Waarom zou een kantoor een saaie plek moeten zijn? Maak er gerust iets moois van, het werkt echt!