Een villa in de Ardennen is de perfecte uitvalsbasis om deze mooie streek goed te verkennen. Voor eenieder is er wat te zien en te doen. Of je nu jong of oud bent, sportfanaat of cultuurliefhebber: de Ardennen heeft ze allen wat te bieden. En een verblijf in een comfortabele villa maakt van je bezoek aan de Ardennen een échte vakantie.

  1. De grotten van Han

De grotten van Han zijn de grootste publiekstrekker van de Ardennen. Dit wapenfeit is volkomen verdiend, want deze grotten zijn je bezoek meer dan waard. In het kleine dorp Han-sur-Lesse liggen deze grotten, die zijn gevormd doordat de rivier de Lesse zich langzaam een weg baant door het kalksteen in de grond. Dit proces is overigens nog steeds bezig! Het resultaat van deze langzame erosie is dit grottenstelsel met vele kamers waarin prachtige kalksteenformaties te zien zijn. De grote zuilen, gevormd door stalagmieten en stalactieten, en de gewelfde muren zijn onvergetelijk. Houd er wel rekening mee dat je een flinke wandeling moet maken binnen dit grottenstelsel: het pad is ongeveer twee kilometer lang en bevat meer dan vijfhonderd traptreden. Daarna is het dus goed rusten in je villa.

  1. Het Kasteel van Bouillon

Verlaat je ruime villa voor een iets ruimer verblijf: het Kasteel van Bouillon. En nee, dit heeft niets met soep te maken! Het middeleeuwse kasteel is vernoemd naar Godfried van Bouillon, die in 1096 de eerste kruistocht naar het heilige land leidde. Wanneer je dit enorme kasteel bezoekt waan je je helemaal in de middeleeuwen. Je kunt aan den lijve ondervinden hoe het leven eraan toe ging in de tijd van de ridders. Het kasteel geeft je een prachtig uitzicht over de rivier de Semois en de aanliggende vallei, en over de stad Bouillon. Tegenwoordig kun je er ook een speciale roofvogelshow bijwonen, zodat je op veilige wijze oog in oog komt met deze indrukwekkende dieren.

  1. De Ardennen zelf

Eigenlijk is de beste attractie van de Ardennen de omgeving zelf. De bergen en dalen, de rivieren tussen de heuvels: het is prachtig. En het biedt je enorm veel mogelijkheden tot allerlei activiteiten. Van wandelen en fietsen, tot het sportievere werk, zoals bergbeklimmen, abseilen, tokkelen, wielrennen, hardlopen, raften, kanoën en ga zo nog maar even door. En de vele pittoreske plaatsen die her en der verspreid liggen zijn perfect om bij te komen van al die activiteit en ondertussen van de lokale keuken en een lokaal pintje te genieten. En na al deze gedane arbeid kun je vervolgens helemaal relaxen in je eigen, luxe vakantievilla.