De zomer is weer aangebroken en dat betekent dat we weer lekker in de tuin kunnen zitten. Als het weer het toelaat is het een heerlijke manier van ontspannen. Genieten van al het moois dat jouw tuin te bieden heeft. Toch komt een mooie, onderhouden tuin niet vanzelf, je zult er tijd en energie in moeten steken. Daarom is het aan te raden de laatste tuintrends in de gaten te houden. Zo kun je met een paar aanpassingen jouw tuin een moderne uitstraling geven zodat je op warme dagen optimaal kunt genieten van je tuin. Wij nemen de drie grootste tuintrends van 2019 met je door.

Leefgedeelte in de tuin

De tuin is vandaag de dag meer dan een plek waarin mooie bloemen en planten staan. De tuin is een plek waarin je leeft. Niet alleen op dagen dat het warmer dan 25 graden is, maar eigenlijk de hele lente, zomer en misschien wel herfst. Denk aan een leuke zithoek achter in de tuin of een eetgedeelte buiten op het terras. Deze plekken kun je aankleden met een mooie overkapping of pergola. Bevestig een pergola zonwering om ook op dagen met felle zon te genieten van je tuin.

Laat je tuin aansluiten op je huiskamer

Wat je steeds vaker ziet zijn tuinen die in lijn liggen met de stijl van de huiskamer. Maak je in huis gebruik van een aantal frisse kleuren, dan is het mooi om die kleuren ook terug te laten komen in je tuin. Zo maak je er één groot geheel van, wat een ruimtelijk gevoel geeft. Een andere manier om één geheel te creëren, is een glazen schuifdeur tussen de tuin en de ingang van het huis. Door deze schuifdeur open te zetten heb je een minder geforceerde scheiding tussen de twee ruimtes en voelt de totale ruimte veel groter.

Basic kleuren met kleurrijke accenten

De moderne tuin van 2019 straalt rust uit, zonder dat het saai wordt. Een manier om dit te doen is door veel basic kleuren te gebruiken. Denk aan grijze tegels, groen gras en een lichte kleur hout voor de schuur. Om dit geheel toch wat extra flair te geven, kun je accessoires met kleurrijke accenten gebruiken. Denk aan gekleurde bloemen, een bloempot in een bepaalde kleur of andere accessoires. Zo hou je de rust in je tuin, maar wordt het niet saai omdat er voldoende kleurrijke accenten gebruikt worden.