Terrastegels zijn er in tal van materialen, kleuren en afmetingen. Een van de meest gekozen materialen de afgelopen jaren zijn de keramische terrastegels. Keramiek bestaat uit klei dat op hoge temperaturen wordt gebakken. Dit zorgt ervoor dat de tegel hard en slijtvast is. Keramiek is niet alleen onderhoudsarm, maar ook verkrijgbaar in alle denkbare stijlen. Keramische tegels worden ontworpen volgens de nieuwste trends, maar toch blijft een keramische terrastegel tijdloos en duurzaam. Welke keramiek looks zijn er en hoe kunnen ze gecombineerd worden? Lees erover in deze blog!

Voor elke stijl zijn er tal van keramische terrastegels te krijgen. Veel stijlen worden gebaseerd op natuursteen terrastegels. Door de nieuwste technologieën zijn keramische terrastegels qua uitstraling nauwelijks nog te onderscheiden van hout of natuursteen. De looks voor keramische terrastegels zijn zeer uiteenlopen, grofweg onderscheiden we de volgende looks:

   1. Keramische terrastegels met natuursteen look

Veel inspiratie voor keramische terrastegels wordt gehaald uit de uitstraling van natuursteen terrastegels. Zo zijn er veel natuursteen look terrastegels verkrijgbaar zoals travertin look, basalt look, hardsteen look (met nagebootste getrommelde randen), leisteen look en kwartsiet look. De voordelen van keramische terrastegels ten opzichte van natuursteen terrastegels zijn de kleurvastheid en krasvastheid (de meeste natuursteen terrastegels verkleuren buiten en zijn krasgevoelig) en het minimale onderhoud. Ook zijn de meeste keramische terrastegels antislip.

    2. Keramische houtlook terrastegels

Een houten terras is prachtig, maar gaat op den duur verweren en vraagt om het nodige onderhoud. Een prachtig alternatief zijn de houtlook terrastegels. De prints zijn levensecht en nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Het brengt alleen vele voordelen: een keramische houtlook tegel is onderhoudsarm, krasvast, kleurvast, antislip en je hebt geen last van splinters of verwering van het terras. Houtlook terrastegels zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, van grote tot kleine planken, maar ook visgraat motief tegels.

   3. Keramische Portugese terrastegels

Het aanbod cementtegeltjes of Portugese tegeltjes voor buiten is minimaal omdat het een vrij gevoelig product is. De komst van de keramische tegels heeft ervoor gezorgd dat ook deze stijl op prachtige wijze nagebootst kan worden. Het speelse karakter van Portugese tegeltjes kan nu ook doorgetrokken worden naar buiten, zonder er veel onderhoud aan te hebben. Ook zien we dat er vaak een combinatie wordt gemaakt tussen keramische Portugese tegeltjes en een groter formaat keramische tegel. Je kunt zo zelf oneindig mixen & matchen!

   4. Keramische terrastegels met betonlook

De betonlook tegel is zowel voor binnen als buiten al jarenlang een populaire stijl. Het is tijdloos en heel gemakkelijk te combineren met allerlei (tuin)meubels en accessoires. Vooral de (licht) grijze betonlook tegel zien we veel terug voor buiten. Erg mooi in combinatie met houten elementen voor een Scandinavische stijl!

Ben jij van plan om je tuin aan te pakken, maar vind je het lastig om de juiste terrastegel te kiezen? Breng dan geheel vrijblijvend een bezoek aan onze showtuin. Totaaltegel is importeur van alle denkbare terrastegels en aanverwante tuinafbouwmaterialen. Wij kunnen diverse materialen laten zien en meer informatie geven over de eigenschappen.