Als je een kamer binnenkomt en je merkt dat er een zitzak is, dan heb je automatisch de neiging om je er gaan in te nestelen. Hoe komt dit toch? Wat is er dan zo bijzonder aan een schijnbaar doodgewoon object als een zitzak? Wij onderzochten even voor jou wat de charme is van een heerlijke zitzak. Laat je inspireren of laat je overtuigen om ook een zitzak in huis te halen.

Comfort, stijlvol en speels

Een zitzak is hét toonbeeld van speelse wooninrichting. Als je in een zitzak neerploft, is je houding totaal verschillend met je houding in een zetel of op een stoel. Je 'hangt' echt in je zitzak. De zak past zich aan aan je lichaam en daardoor kun je er ook alle houdingen in aannemen. Dit maakt een zitzak voor iedereen aantrekkelijk. Denk maar aan zwangere vrouwen die heerlijk comfortabel willen zitten. Of heb je kinderen die graag op hun buik TV kijken? Misschien lig jij zelf graag achterover een boek te lezen. De zitzak is het enige zitmeubel waarin dit allemaal kan.

De zitzak als functionele blikvanger

Een zitzak kun je in elke kamer kwijt. Dat maakt hem juist zo functioneel. Hij is makkelijk te verplaatsen naar waar je ook maar wilt. En bovendien is het een echte blikvanger. Als je je zitzak in een opvallende kleur kiest, trekt hij alle aandacht. Met een bepaalde kleur kun je zelfs een statement maken. Neem nu bijvoorbeeld een blauwe zitzak. Blauw is de kleur van de hoop. Blauw schept vertrouwen en staat symbool voor evenwicht en stabiliteit. Blauw doet denken aan zomerstranden met een kraakheldere zee en een stralende lucht. Als je zitzak het enige blauwe object in je kamer is, krijg je onmiddellijk een pittig en toch rustgevend effect. Je zitzak mag gerust een kunstwerk genoemd worden.

Installeer je zitzak-hoekje naar eigen inzicht

Met je zitzak kun je perfect een heerlijk hoekje creëren. Kies bij je zitzak een extra kussentje, bijvoorbeeld een U-vormig steunkussen of een langwerpig kussentje. En wist je dat je verschillende afmetingen in zitzakken bestaan? Zo vind je bijvoorbeeld kleine zitzakken voor de kinderen, extra grote zitzakken om lekker met z'n tweetjes te kunnen genieten, en er bestaan ronde, vierkante en rechthoekige zitzakken. Combineer ze met elkaar en je krijgt een super leuke zithoek. Eens je een zitzak in huis hebt, wil je hem niet meer missen.