Zowel je voortuin als je tuin achter je huis zegt wie je bent. Het is niet alleen de bedoeling dat jij en je gezin er zich goed in voelt. Je tuin straalt ook naar anderen uit wie je bent. Denk bijvoorbeeld aan familie en vrienden die op bezoek komen. Daarom wil je dat je tuin dezelfde gezelligheid en stijl uitstraalt als je huis en je interieur.

De inrichting van je tuin: hoe begin je hieraan?

Als je van een lege tuin kunt beginnen, is het makkelijk om je tuin in te richten zoals jij dat wilt. Je maakt bij wijze van spreken een tekening met alles wat je in je tuin zou willen. Bij een bestaande tuin kun je vaak zaken recupereren of gewoon op zijn plek behouden en hier rond de rest van je tuin opbouwen. Een bezoek aan een grote tuinwinkel waar je quasi alles kunt vinden voor de tuin is een enorme bron van inspiratie.

Denk ook aan de toekomst

Als je je tuin aanlegt, denk dan ook aan de toekomst. En dit is ook een reden om eens een grote tuinwinkel te bezoeken. Je ziet er misschien zaken waar je nog niet aan gedacht had. Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi, een buitenkeuken, een veranda of een zwembad. Ook al zitten deze zaken nu nog niet in je budget, hou er nu toch al maar rekening mee en neem ze op in je tuinplan. Zo zal je bijvoorbeeld geen boom planten op de plaats waar je later je jacuzzi wil installeren. Of je gaat geen tuinpad aanleggen waar je misschien ooit nog een zwembad wil voorzien.

Overleg met je gezinsleden

Trek eens wat tijd uit om met het hele gezin te brainstormen over jullie nieuwe tuin. Hoe zien je partner en je kinderen je tuin? Denk ook aan jullie levensgewoonten. Van zodra je een paar ideeën hebt, trek daarmee dan naar de tuinwinkel en laat je inspireren. Stilaan wordt je droomtuin werkelijkheid en krijgt hij exact de stijl en de uitstraling die jij wilt.