Binnendeuren worden nogal eens vergeten bij het creëren van een bepaalde sfeer in huis. Bekijk bijvoorbeeld een binnendeur met glas en vergelijk ze met een volledig gesloten deur. Zeker bij kleiner woningen of woningen waar weinig lichtinval is, kan een binnendeur met glas een groot verschil maken. Maar ook in grote moderne woningen is een binnendeur met een glaspartij een grote meerwaarde voor je woning.

Wat doet een deur met glas in je woning?

Glas in een binnendeur geeft een groter ruimtegevoel. Het laat de lichtstroom binnen en geeft zicht op de aanliggende kamers. Wij gingen even spieken bij Lundia en lezen er heel wat redenen waarom je zou kiezen voor een binnendeur in glas. Als je dit leest kun je alleen maar besluiten dat binnendeuren met glas in diverse interieurs passen. Denk vooral aan de Scandinavische woning. Hier wordt er vaak gewerkt met lichte kleuren en hout. Een witte muur komt nog meer tot zijn recht als het (zon)licht er op valt. Een stijlvolle binnendeur met glas kan hiervoor zorgen. Of denk aan een retro of art-deco woning. Ook hier past een klassevolle binnendeur met glas heel goed in. Je woonkamer wordt ruimer, het is net of je nog meer ruimte in je woning hebt. Denk ook aan een traditionele woning waar je met een dubbele deur tussen de eetkamer en de zitkamer een klassevolle scheiding maakt. Of wat denk je van de on-suite badkamer waar je al lang van droomt? Een binnendeur met glas maakt dit perfect mogelijk. Zie jij graag donkere kleuren op je muren omdat dit juist zo trendy is? Dan kan een binnendeur met glas zorgen voor de nodige lichtinval zodat je je niet in een te donkere kamer waant.

Je binnendeur met glas zelf ontwerpen

Als je je huis aan het inrichten bent, hoef je je niet per sé tevreden te stellen met standaard deuren. Je kunt ze tegenwoordig zelf ontwerpen. Naast het model van deur kun je bijvoorbeeld kiezen welk soort glas je wilt (blank, mat of glas in lood bijvoorbeeld). Je kiest het type van deur en uiteraard de afmeting en de accessoires. Wil je zelf nog aflakken of wil je een volledig afgewerkte duur? Aan jou de keuze! De combinatie van al deze elementen is dé perfecte deur voor jouw interieur. Buiten een deur met glas om zijn er tegenwoordig ook carports van glas.