Je hebt een hele zomer lang kunnen genieten van je tuin? Prima! Maar een mooie en gezellige tuin komt er niet vanzelf. Misschien is het nu tijd om je tuin eens grondig onder handen te nemen. Denk je er al lang aan om een nieuw gazon te zaaien, maar komt het er niet van? Schrikt het werk of het geduld dat je moet opbrengen je af? De oplossing ligt binnen handbereik: graszoden. Maar wat is dit nu precies en wat zijn zoal de voordelen? Wij zetten het voor jou even op een rijtje.

Waarom graszonden i.p.v. gras zaaien?

Graszoden zijn struikjes gras die al een heel eind gegroeid zijn en die afgeschraapt zijn. Je koopt ze aan in de vorm van matten. Met graszoden is je gras bijna onmiddellijk gebruiksklaar. Je legt je grond mooi egaal en je kunt meteen ook bemesten. Graszoden zijn online te verkrijgen en je kunt ze meteen op je grond aanbrengen. Goed aandrukken, de naden wat opvullen met potgrond en vooral goed besproeien en je graspartij is onmiddellijk klaar. Je loopt geen risico dat de graszaadjes niet overal even egaal uitkomen. Je loopt ook geen risico dat je grasperk zou uitdrogen voordat de grassprieten stevig genoeg zijn. Graszoden hebben al een goede doorworteling. Met de nodige aandacht 'pakken' ze goed op de ondergrond. Makkelijk, snel aan te brengen en snel resultaat: dat zijn de belangrijkste redenen waarom je voor graszoden kiest.

Online graszoden bestellen? Het kan perfect!

Gras is een levend materiaal. Nochtans is het perfect mogelijk om dit via internet te bestellen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Tuincentrum Aalst. Je graszoden worden zeer snel geleverd. Zorg er dan wel voor dat je helemaal klaar bent om je gazon aan te leggen. Als je te lang wacht drogen de graszoden toch wel wat uit en gaat de doorworteling niet voor 100% lukken. Als je alles volgens de regeltjes doet heb je met één dagje werk een hele graspartij aangelegd. Het begin van de herfst is dé ideale periode om graszoden te leggen. Het weer is niet te heet meer en de graszoden hebben nog genoeg tijd om wortel te schieten. In de lente heb je gegarandeerd een mooi en fris grastapijt. Zit jij volgende zomer al op je nieuwe gazonnetje te genieten? Dan is het nu het moment om graszoden te leggen.