Van je tuin wil je zo veel mogelijk en zo lang mogelijk genieten. Of het nu volop zomer of midden in de winter is, je tuin is je tweede thuis. Maar hoe kun je van je tuin genieten als het regent, sneeuwt of hard waait? Wij staken even ons licht op bij de landen die vaak met deze weersomstandigheden te maken hebben: Scandinavië, Duitsland of Zwitersland bijvoorbeeld. En we kwamen uit bij de blokhut. Een blokhut kopen kun je makkelijk en snel via internet. Ze wordt gewoon bij jou thuis geleverd. En eens je ze in je tuin hebt zul je versteld staan hoeveel uren je er zult doorbrengen.

Blokhutten in alle afmetingen en uitvoeringen

Je kunt het zo gek niet bedenken qua uitvoeringen of er bestaat wel een blokhut in. Denk bijvoorbeeld aan een blokhut met of zonder eigen voortuintje of terrasje. Blokhutten met een plat dak, een zadeldak, een lessenaarsdak, een piramidedak, een boogdak, een kapschuurdak, een wolfskap of een paviljoendak. Er bestaan blokhutten met of zonder veranda, blokhutten met of zonder luifel, en ga zo maar door. Dan hebben we het enkel nog maar over de opbouw en de vorm. Daarnaast bepaal je uiteraard de afmetingen. En je kunt bovendien nog kiezen uit verschillende houtsoorten zoals Noord-Europees vurenhout of Noord-Europees grenenhout. En tenslotte kies je ervoor of je hout onbehandeld of geïmpregneerd is. Dankzij al deze mogelijkheden kies je de perfecte blokhut voor jou.

Een blokhut als extra kamer in je tuin

Met een blokhut kun je heel wat aanvangen. Uiteraard kun je er gewoon je tuingerei in stockeren en gebruik je ze als tuinhuisje. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van een stijlvol buitenkantoor? Veel mensen hebben de mogelijkheid om thuis te werken en krijgen op die manier een rustige plek tussen het groen om te werken. Of wat dacht je van een speelhoek voor de kinderen? Ze zitten veilig in het tuinhuis en hoeven niet hals over kop binnen te rennen als het begint te regenen. Je kunt er een heuse slaapplaats in installeren voor als je vakantiegangers krijgt. Of je installeert er een gezellige zithoek waarin je je terugtrekt als je rust zoet. Denk vooraf goed waarvoor je je blokhut wilt gebruiken en baseer je keuze van model, grootte, stijl en je eigen levensstijl hier op. Wij zijn ervan overtuigd dat je heel wat aangename uren in de tuin zult doorbrengen!