Je houten schutting volledig laten aansluiten bij je woning? Het kan perfect! Er bestaan tegenwoordig zo veel soorten en ontwerpen van schuttingen dat je niet meer hoeft tevreden te zijn met zomaar een schutting. Je hebt je tuin met zorg aangelegd of laten aanleggen, je hebt je tuinmeubelen zorgvuldig uitgekozen, dan is het ook logisch dat je ook die tuinschutting uitkiest die precies bij jou en je woning past.

Voor welke houten schutting kies jij?

Bij houten tuinafsluitingen gaat het vaak over de persoonlijke smaak. Denk nog maar aan de richting waarin de houten latten lopen: horizontaal of verticaal? Deze twee geven elk een totaal andere look aan je tuin. Ga je voor een volledig gesloten tuinschutting zoals bijvoorbeeld een rabatschutting? Of wil je toch nog een beperkt zicht behouden op de omgeving? Ook dat kan. Er bestaan schuttingen waarbij de planken iets van elkaar af staan. Of je kiest voor een combinatie tussen gesloten panelen en opengewerkte panelen, eventueel rekken. Aan deze rekken kun je bijvoorbeeld klimplanten laten groeien.

Beken kleur

Naast de opbouw kies je zelf de kleur van je tuinschutting. Kies jij bijvoorbeeld voor naturel hout? Douglas hout heeft een warme rozige gloed. Grenen is lichter en heeft meer een gele tint en vertoont meer knoesten dan ander hout. Hardhout heeft vaak een wat donkerdere kleur. Of je kiest voor een houten schutting die geïmpregneerd is zodat de houtstructuur nog meer tot uiting komt. Heb je liever een strakkere look? Dan kun je kiezen voor tuinschuttingen die je verft. Wit, licht- of donkergrijs, groen, ... het kan allemaal.

Je schutting als deel van het geheel

Een kleur geven aan je schutting heeft een grote invloed op de algemene uitstraling van je tuin. Het gaat tenslotte om een groot oppervlak dat plots een andere kleur krijgt. Geef ze bijvoorbeeld dezelfde kleur als je ramen en deuren van je woning. Of laat je schutting mooi contrasteren met de planten die je er tegenaan plaatst. Stem de algemene uitstraling af op je tuinmeubelen, tuinhuisje of buitenkeuken. Of wil je dat je schutting niet opvalt? Kies dan een kleur die al veel voorkomt in je tuin. Speel ook met hoogtes: een lage schutting voor je voortuin en een hogere schutting in je achtertuin bijvoorbeeld. Of wees creatief, maak zelf een ontwerp en stap ermee naar de producent. Zo heb jij een unieke schutting voor je tuin.