Een relaxstoel: iedereen kan dit gebruiken, jong en oud. Of denk jij bij relaxstoelen nog al te vaak aan ouderwetse logge moeilijk te hanteren zitmeubelen? Niets is minder waar. Er bestaan stijlvolle moderne trendy relaxstoelen die perfect passen bij elke stijl van woninginrichting. En er is goed nieuws: de meeste relaxstoelen kunnen meer dan alleen maar achteroverleunen.

Een relaxstoel op jouw maat

Als je een relaxstoel in huis haalt, wil je waarschijnlijk dat hij aansluit bij de rest van je meubilair. Dit kan perfect. Je kunt kiezen tussen stof en leer en tussen heel wat kleuren voor de bekleding. Bekijk daarnaast de uitstraling van het onderstel. Kies je voor een kruisvormige of schijfvormige poot? Ga je voor zwart of chroom voor je onderstel? De keuze zwart/chroom heb je vaak ook bij de armleuning. Kies je een relaxstoel die draaibaar is? Dit is altijd handig als je je stoel aan een tafel plaatst. Zo hoef je je stoel niet achteruit te schuiven of van de tafel weg te gaan. Of je kunt tegelijkertijd rustig TV kijken en toch met de gesprekken mee praten die elders in de kamer aan de gang zijn. Kijk ook goed naar de rugleuning. Sommige ontwerpen van relaxstoelen hebben 'oorvleugels' zodat je nog meer comfort hebt als je een dutje in je stoel wilt doen. En wat dacht je van een elektrische bediening om je stoel te verstellen? Dat is pas echte luxe, niet?

Relax in stijl

In het grote aanbod van relaxstoelen vind je diverse stijlen. Wil je een eerder klassieke uitvoering of een strak modern ontwerp? Het kan perfect. Je kunt als het ware zelf je stoel samenstellen zodat je een stoel hebt die volledig bij jouw levensstijl past. En wist je ook dat senioren vanaf 66 jaar een korting kunnen krijgen? Bekijk dit goed vooraleer je tot de aankoop overgaat. Het verschil in prijs is echt wel de moeite waard.

Combineer je relaxstoel met andere zitmeubelen

Producenten van relaxstoelen zien er op toe dat hun creaties makkelijk te combineren zijn. Als je even rondkijkt vind je waarschijnlijk wel een gewone fauteuil in dezelfde uitvoering als je relaxstoel. Zo past je relaxstoel volledig in je zithoek en wordt je relaxmeubel een onderdeel van je totale interieur. Kleed je relaxstoel aan met mooie sierkussens of een dekentje en het wordt helemaal jouw eigen plekje om tot rust te komen.