Er zijn heel wat omstandigheden die maken dat je een extra opslagruimte nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een verhuis van je oude naar je nieuwe huis. Misschien is je oude huis al verkocht en zit je nog volop in verbouwingen in je nieuwe woning. Waar kun je dan met al je spullen terecht? Of denk maar aan een uit de hand gelopen hobby waarvoor je huis eigenlijk te klein is. Een opslagruimte huren is dan de oplossing. Maar er bestaat heel wat verschil in het aanbod van opslagruimtes die te huur zijn. Bekijk goed de voorwaarden vooraleer je beslist.

Meer dan opslagruimte

Een box huren betekent vaak dat je gewoon een ruimte huurt en daarmee houdt het op. Andere bedrijven die opslagruimtes verhuren hebben een meer uitgebreide service. Zo kun je bijvoorbeeld je goederen laten ophalen, stockeren en terug laten brengen. Deze service neemt alvast heel wat zorgen van je weg als het gaat om inpakken en vervoeren. Of heb je een onderneming waarbij je niet altijd het hele jaar door dezelfde opslagruimte nodig hebt? Het huren van één of meerdere boxen biedt dan de uitkomst. Je hoeft zelf geen opslagplaats te bouwen die misschien de helft van het jaar leeg staat. Bij een verhuurbedrijf van boxen betaal je enkel voor de m3 die je effectief ook gebruikt. Of denk bijvoorbeeld aan een archiefruimte. Iedereen weet dat de grondprijzen in de steden enorm hoog zijn. Waarom zou je geld geven aan een x aantal vierkante meter in de stad voor het stockeren van talloze dozen papierwerk? Een box huren buiten de stad kost je veel minder geld. Tenslotte hoef je er misschien maar enkele keer per jaar naartoe te gaan om wat op te halen of te stockeren.

Bananendozen of appelsienkisten?

Bij een verhuis moet je altijd op zoek gaan naar verhuisdozen, liefst makkelijk handelbaar en bovendien nog eens stevig ook. Iedereen die verhuist kent dit probleem. Een degelijk verhuurbedrijf van opslagruimtes heeft ook verhuisdozen voorhanden. Ze zijn makkelijk stapelbaar en allemaal van hetzelfde type. Ze zijn goed afsluitbaar. Je goederen zitten dus veilig en stofvrij opgeborgen. De dozen scheuren niet en zijn keer op keer opnieuw te gebruiken. Daarmee draag je je steentje bij tot de vermindering van de afvalberg. De dozen worden bij je thuis bezorgd en na je verhuis terug opgehaald. Gedaan dus met bananen- en appelsienenkisten om je spullen in te vervoeren.