Er zijn heel wat omstandigheden waarin (extra) opslagruimte huren noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan verhuizen, verbouwingen of extra stockageruimte voor je bedrijf. Het is dan heel nuttig om een degelijke verhuurfirma te vinden waar je bijvoorbeeld één contactpersoon hebt en dat het huren vlot verloopt. Denk vooraf goed na wat je precies nodig hebt en vind een opslagbox die volledig aan jouw wensen voldoet.

Huur opslagruimte op jouw maat

Bij het huren van een opslagplaats wil je dat dit zo makkelijk en zo goedkoop mogelijk verloopt. Een goede verhuurfirma adviseert je hierin. Denk bijvoorbeeld aan het gemak waarmee je je box boekt. Krijg je (gratis?) een verhuiswagen, verhuisdozen en noppenfolie ter beschikking? Is de opslagruimte overdekt (altijd aangenaam bij laden en lossen)? Staan je goederen veilig, droog, vorstvrij en stofvrij? En is je box bijna altijd toegankelijk? Is de prijs die je afspreekt all-in of komen er nog kosten bij? En hoe zit het met het opzeggen van je box? Kun je bijvoorbeeld wekelijks of zelfs dagelijks opzeggen of zit je contractueel gebonden aan een bepaalde periode? Het zijn enkele van de vele vragen die waarschijnlijk naar boven komen als je op zoek gaat naar een opslagruimte.

Opslagruimte huren is een oplossing voor jou? Laat je inspireren...

Het huren van een opslagruimte kan voor iedereen op een bepaald moment een oplossing zijn. Of je kunt ervoor kiezen om permanent een opslagruimte te huren. Denk bijvoorbeeld aan omstandigheden zoals:

  • Verhuizen of verbouwingen. Je hebt je ene huis verlaten en je andere huis is nog niet klaar? Waar blijf je met al je spullen? Of je wilt tijdens je verbouwingen niet dat je meubels en andere waardevolle zaken beschadigd raken.
  • Bedrijven die goederen willen opslaan. Waarom zou je midden in de stad een zeer dure opslagruimte huren als je dit buiten de stad veel goedkoper kunt doen? Denk bijvoorbeeld aan zaken die praktisch gezien niet per sé op het terrein van je bedrijf moet opgeslagen worden. Dit kunnen bijvoorbeeld archieven zijn of grondstoffen die liggen te wachten om in de productie verwerkt te worden. Of denk aan de opslag van afgewerkte producten in afwachting dat ze naar de klant verstuurd worden.
  • Studenten die op kamers gaan wonen maar ruimte te kort komen voor grote spullen. Denk bijvoorbeeld aan je surfplank of je drumstel.
  • Vertegenwoordigers die heel wat spullen nodig hebben maar niet altijd heen en weer willen rijden tussen kantoor en thuis. Stockeer je materiaal in je opslagplaats, je kunt er op elk moment bij.


Maak het jezelf niet moeilijk door je woning of bedrijf helemaal vol te zetten met spullen, zodat je de belangrijke zaken niet meer kunt terugvinden. Overweeg dan zeker eens een externe opslagruimte.