Hoe hectischer ons leven wordt (en dat wordt het vast en zeker!) hoe meer we ons willen terugtrekken in en rondom onze woning. Gezelligheid is de factor die een gezin, vrienden of familie bij elkaar brengt. In een gezellige tuin of woning kom je tot rust. Ook tijdens je vakantie gaat het vooral om gezelligheid. Maar wat is die gezelligheid precies en hoe bereik je ze? Wij geven jou hier alvast een heel aantal tips.

Gezelligheid binnen

Gezelligheid doet onmiddellijk aan een warme sfeer denken. En dan gaat het vaak ook letterlijk om warmte. Denk aan een heerlijk houtvuur dat knettert. Associeer jij dit ook met lekker eten en onder de kerstboom liedjes zingen? In ieder geval: warmte maakt een mens blij. Een elektrische sfeerhaard of houtkachel kopen is de ideale manier om gezelligheid te creëren. En bovendien bespaar je enorm op je stookkosten, zeker als je je hout gratis of goedkoop kunt krijgen. Denk naast je heerlijke vuurtje ook aan gezellige sfeerverlichting, knusse zetels, heerlijke sierkussens waarin je weg zinkt en dekentjes voor de frisse avonden. Uiteraard ga je ook voor mooie raamdecoratie, unieke wandversiering en bijpassende vloerkleden.

Ook buiten mag het gezellig zijn

Wat is er heerlijker dan buiten te eten of de kinderen buiten te laten spelen terwijl je zelf lekker ligt te relaxen? Maak van je tuin een extra woonkamer. Dit doe je bijvoorbeeld door een comfortabele loungeset, ligzetels en een mooie eettafel en -stoelen voor buiten. Wil je je beschermen tegen zon en regen? Denk dan aan een partytent of tuinpaviljoen. Wil je ook in de frisse uurtjes zo lang mogelijk buiten blijven? Kies dan voor een terrasverwarming of een heater. Je vindt zo op gas of op hout. En wat denk je van een vuurschaal waarbij je tegelijkertijd lekker warm rond je vuur zit én je eten bereidt? Ga voor mooie bloembakken en installeer ook in je tuin sfeervolle verlichting. Het mag er best wel allemaal knus uitzien.

Vakantietijd: gezellige tijd!

Voor wie graag met de tent of de mobilhome op reis gaat, staat het vast: vakantie is dé tijd om gezelligheid te ervaren. Niet alleen je uitrusting zoals je tent, luchtbed, kampeertafels en stoelen mogen best comfortabel zijn. Ook je auto of je caravan mogen best wel opgesmukt worden. Denk aan een comfort stoelkussen, een stoel ordner, een mooi dekentje of een koelbox voor in je wagen. Of doe eens gek en kleef wat bloemen op je ruiten. Het flower-power gehalte kan alleen maar je reisgevoel versterken. Maak het comfortabel en gezellig in je wagen. Op reis breng je er namelijk heel wat uren in door.