Als je het woord stekkerdoos hoort, denk je heel vaak aan het verlengsnoer met hieraan een aantal stekkers gehecht. Maar dit is de meest eenvoudige stekkerdoos die je je kunt indenken. De tijden veranderen en zo ook de stekkerdoos. Ze worden alsmaar compacter en daarnaast bieden ze veel meer mogelijkheden dan vroeger.

Een stekkerdoos met opties

Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stekkerdoos met schakelaar of voor een stekkerdoos zonder schakelaar, bij Kabeldirect.nl vind je in ieder geval altijd de juiste. Het exemplaar met schakelaar geeft je de mogelijkheid om tegelijkertijd al je apparaten uit te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan je keukenapparaten: koffiezetapparaat, broodrooster en keukenrobot. Als je deze tegelijkertijd wilt uitschakelen, hoef je maar één knopje in te drukken. Of wat denk je van je apparaten in je wasruimte? Wasmachine, droogtrommel en strijkijzer kun je nu tegelijkertijd op non-actief zetten. Er bestaan stekkerdozen voor binnen en voor buiten (vocht- en spatvrij) en er bestaan mooie compacte kubusvormige stekkerdozen. Het oog mag ook wat en daarom bestaan er nu ook stekkerdozen in mooie frisse kleuren. Overdrijven we als we zeggen dat er ook in stekkerdozen een zekere mode en trends bestaat?

Stekkerdozen zonder grenzen

Stekkerdozen zijn tegenwoordig veel meer dan een verlengkabel met meerdere stekkers. Denk bijvoorbeeld aan stekkerdozen met overspanningsbeveiliging die je apparaten beveiligen tegen bliksemaanslag en piekstroom. En eigenlijk mag je de stroomsplitters ook bij de stekkerdozen rekenen. Het enige verschil is met de klassieke stekkerdozen is dat er geen kabel is tussen je stroompunt en de stekkers voor je verschillende apparaten. Je plugt het dingetje in je stopcontact en je hebt meteen een aansluiting voor meerdere toestellen. Ook deze hebben eventueel aan aan-en-uit knop. Denk verder aan stekkerdozen met één of meerdere USB-aansluitingen. Deze zijn ideaal voor presentatieruimtes of voor je thuiskantoor. En ken jij de slimme WiFi stekkerdoos die rechtstreeks met je WiFi router wordt verbonden? Hiermee kun je bijvoorbeeld door middel van je smartphone voor bepaalde apparaten een tijdschema instellen. Deze is al volledig ingesteld op de toekomst en is gericht op het programmeren van je domotica en het inrichten van je 'slimme' woning. Het houdt niet op! Ben jij ook benieuwd wat de toekomst brengt en welke stekkerdozen er nog zullen gecreëerd worden?