Een huis is zo veel meer dan alleen onderdak. Het is een plek waar je tot rust komt, je veilig voelt en waar je het liefst weer bent na een lange reis. Voelt jouw huis ook als thuis, of heb je het idee dat het nog wel wat persoonlijker mag worden? Lees dan hieronder een aantal tips om in je huis een écht thuisgevoel te creëren.

Met persoonlijke items in je huis kun je al zoveel sentiment en waarde aan je huis toevoegen! Dierbare herinneringen houd je levendig door foto’s van te gekke vrienden, lieve familie of mooie plekken waar je bent geweest in te lijsten. Geef ze een prominente plek in je huis en je zult merken dat je telkens happy wordt als je er naar kijkt.

Meer met lectuur

Magazines en boeken staan niet alleen gezellig in huis, ze vertellen ook wat over jou, de eigenaar. Door je boeken zichtbaar op te stellen, kunnen gasten zien waar je interesses liggen of wat je hobby’s zijn. Bovendien ziet je salontafel er een stuk hipper uit als je er een stapel stoere magazines op drapeert. Hoe fijn is het om dan op ontspannen op je bank, onder het genot van een kop verse koffie, wat lectuur te verslinden.

Refresh je meubels

Over die bank gesproken, kijk eens kritisch naar de meubels in je huis. Vind je dat je stoel of bijzettafeltje zijn langste tijd heeft gehad? Niet meteen afschrijven! Schuren en een nieuwe kleur te geven die goed bij de rest van je inrichting past kan al zoveel doen voor de sfeer!

Kies je liever voor een nieuw interieur? Dan loont het om dit te verzekeren met een goede inboedelverzekering. Mocht er schade ontstaan, dan kun je de kosten laten dekken door een verzekeraar.

Schade aan jouw thuis?

Even wat dieper in op die verzekering. Natuurlijk bent je zuinig op je huis, zeker als je helemaal een eigen, warm thuis hebt gecreëerd. Maar hoe voorzichtig je ook bent, er is altijd kans op schade, ook aan je huis zelf! Bijvoorbeeld door brand, inbraak of extreem weer. Een inboedelverzekering alleen is in deze gevallen niet voldoende.

Zonde, als de kosten daardoor in de papieren gaan lopen. Een goede woonverzekering biedt de uitkomst. Hiermee wordt schade vergoed door de bovengenoemde factoren aan zowel je koopwoning als aan je inboedel. Bovendien krijg je deskundig advies om schade te voorkomen, wat wil je nog meer? Zo kun je zorgeloos wonen in je fijne thuis!