Het is misschien nog vroeg maar toch zal de zomer er snel zijn. Wees nu voorbereid en denk eraan: buiten leven is écht leven! Hoe meer je kunt genieten van je tuin, hoe beter. Ook al wil je bij slecht weer beschut zitten, hoe meer zicht je krijgt op de omgeving en het groen, hoe rustiger je wordt. Het kan jouw gemoedstoestand alleen maar ten goede komen. Wij gingen voor jou op zoek en vonden bijvoorbeeld vele mogelijkheden voor een veranda Tilburg. Laat je inspireren en binnenkort geniet je volop van de zomer!

Een veranda of een overkapping: wat kies jij?

Een overkapping hangt meestal tegen je woning aan, maar je kunt er ook voor kiezen om ze een plek midden in je tuin te geven. Overkappingen bieden vooral bescherming tegen fel zonlicht. Je kunt rustig buiten zitten zonder dat de zon rechtstreeks in je ogen schijnt. Overkappingen bestaan in diverse materialen. Hout creëert een vrij rustieke sfeer, vooral als je het hout naturel laat. Aluminium is duurzaam en vraagt weinig onderhoud. Daarnaast kun je kiezen voor een kunststof dak dat eventueel kan open geschoven worden. Of wat denk je van een dak in zeil dat je eveneens open schuift zo ver als je wilt. Zo bepaal je zelf de zoninval.

Bij je overkapping kun je er ook aan denken om glazen schuifwanden te installeren. Dan ga je stilaan al naar het concept van een veranda. Een veranda kan volledig afgesloten worden en is winddicht en je bent volledig beschut tegen de regen. Met andere woorden: ook in de winter als het vriest, geniet jij nog steeds van je prachtige tuin. Veranda's zijn er eveneens in divers materialen zoals hout en aluminium. Je kunt denken aan glazen schuifpanelen die je gedeeltelijk of volledig kunt open schuiven. Op die manier heb je een veranda én overkapping in één.

Met of zonder steunpaal?

Uiteraard moeten zowel een overkapping als een veranda degelijk ondersteund worden. Maar tegenwoordig zijn de technologieën hierrond sterk ontwikkeld. De materialen waaruit de constructies worden gemaakt zijn zeer sterk. Dit maakt dat je ook voor een overkapping zonder steunpaal kunt kiezen. Met andere woorden: over de hele breedte van je overkapping heb je zicht over de omgeving en word je niet gestoord door een steunpaal. Dit geeft aan je woning een groot ruimtegevoel en ook van binnenuit heb je dan volledig zicht op je tuin.

Richt je overkapping of veranda sfeervol in

Bij de inrichting van je veranda of overkapping mag je op dezelfde manier te werk gaan als bij een kamer in je huis. Wat wil je precies met je extra ruimte aanvangen? De mogelijkheden zijn enorm. Gebruik je je overkapping gedeeltelijk als carport en gedeeltelijk als buitenkamer? Wil je er kunnen eten met je gezin, relaxen met vrienden, feestjes organiseren met je collega'? Het kan allemaal. Plaats naar eigen inzicht loungezetels, ligzetels, eettafel en -stoelen. En waarom zou je er geen bar of buitenkeuken in installeren? Denk ook aan sfeervolle verlichting, een heuse houtkachel, een vuurtafel of een BBQ-stel bijvoorbeeld. Kleed het geheel aan met sierkussens en dekentjes voor de frisse momenten. Een paar plantenbakken brengen nog meer de natuur dicht bij jou. Maak het gezellig en je zult merken dat dit jouw favoriete plekje wordt!